Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Jutut

Satunnaisen veneilijän gps-laitteet

20.02.2012

KirjoittajaKiti Westerback

Jaakko Valkiainen

Pärjääkö veneilijä samalla navigointilaitteella veneen ruorista auton rattiin? Tai tuntemattomassa saaressa patikointireissulla maastossa? Apuun voisi tulla hybridinavigaattori tai käsi-gps-laite.

Garminin messuosastolla technical sales manager Peter Ahlroth esitteli GPS-laitteita. Ahlroth painotti, että gps-laitteet ovat navigoinnin apuvälineitä ja veneilijän ei ikinä tulisi jättää perille pääsemistään pelkästään gps:n varaan. Seikkailijan tulee siis pakata reppuunsa myös merikartta, kartta ja kompassi.

Ahlroth ottaisi monitoimireissuun mukaan Garminin Montana 600 -sarjan käsi-gps:n tai GPSMAP 620 -hybridinavigaattorin. Mitä kovempaa veneellä ajaa, sitä suurempaa näyttöä Ahlroth suosittelee. Esimerkiksi vesijettikäyttöön hän ottaisi reilun viiden tuuman näytöllä varustetun GPSMAP 620:n.

Patikoijalle puolestaan pieni koko ja keveys on valttia. Montana 600 -sarjan gps-laitteet painavat noin 330 g ja niissä on neljän tuuman kosketusnäyttö.

Montanan ehkä suurin etu retkeilykäytössä on mahdollisuus käyttää joko ladattavaa Garminin akkua tai tavallisia AA-paristoja.

Montana 650 -malleissa on lisäksi viiden megapikselin kamera, joten samalla laitteella onnistuu myös satunnainen reissukuvaus.

Lisätietoja

X