Tilaa
Matkat

Satamaesittely: Historiallinen Inkoo

Inkoo on erinomainen viikonloppureissun kohde pääkaupunkiseudun veneilijälle. Perillä odottavat lisälaituri sekä kulttuurihistoriallisesti arvokas keskiaikainen kivikirkko.

14.08.2022

Kirjoittajaja kuvat Risto Nordell

Inkoon kirkonkylän satamaan pääsee kahta väylää pitkin. Ne kulkevat Skämmön länsipuolelta ja Vålön itäpuolelta.

Suuri osa vieraspaikoista on vanhalla, nurmikkoa ja hopeapajuja kasvavalla kannaksella, jota reunustavat kiinnityspaalut. Kesällä 2021 paikalle rakennettiin myös kävelyaisoin varustettu uusi laituri, jossa on tilaa kuudelle veneelle. Lisääkin vieraspaikkoja on tulossa, sillä satama-aluetta on tarkoitus kehittää tulevina vuosina. Rannassa on suuri Muumi-leikkipuisto.

Satamakonttori on nykyään vanhalla laiturilla. Se toimii myös kahvilana. Vieressä on kilpaileva yrittäjä, baari The Pier, josta saa väkevämpiäkin juomia. Terassilla on mukava istuskella ja seurata sataman vilkasta veneliikennettä.

Asianmukaiset veneilijöiden huoltotilat ovat edelleen omassa rakennuksessaan ABC- huoltoaseman vieressä. Kunhan paikalle saataisiin vielä sauna, niin kaikki palvelut olisivat kunnossa. ABC tarjoaa päivittäin lounasta ja tietysti kansallisruokaamme pitsaa. Lisää ravintoloita löytyy viereisestä kauppakeskus Strandista, jossa on myös Alko ja erilaisia putiikkeja.

Lue kaikki

VENEILYSTÄ

Katso tarjous Kirjaudu

Lue myös nämä

X