Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Jutut

Sails of the Spirit rantautuu Vepsän saarelle Turkuun

Miehistö koostuu pääosian kehitysvammaisista purjehtijoista, ja pysähdys Turkuun on katamaraanin kolmas kuukaudenmittaisella purjehduksella.

18.06.2019

KirjoittajaJukka Hiiro

Sails of the Spirit -purjehdusprojekti rantautuu tiistaina Turkuun. Kyseessä on yhdenvertaisuuden asialla oleva purjehdusprojekti, joka lähti liikkeelle Jekaterinburgista. Miehistö koostuu pääosian kehitysvammaisista purjehtijoista, ja pysähdys Turkuun on katamaraanin kolmas kuukaudenmittaisella purjehduksella.

Turun tapahtuma järjestetään Vepsän saarella, noin tunnin venematkan päässä Turun satamasta. Yhteislähtö Vepsän saaren reittialuksella lähtee kello 11 osoitteesta Läntinen rantakatu 37. Paluu Vepsästä Turkuun lähtee kello 18. Päivän ohjelmassa on luvassa miehistön valmistelemia mestarikursseja, musiikkia, saunomista, grillaamista ja yhdessäoloa. Osallistujilla on myös mahdollisuus päästä Sails of the Spirit -aluksen kyytiin. Tapahtuma on maksuton, mutta laivamatka saareen on omakustanteinen.

Jo kuudettatoista kertaa järjestettävän Sails of the Spirit -hankkeen tarkoitus on tarjota elämyksiä kehitysvammaisille ja sekä kannustaa että antaa heille työkaluja itsenäiseen ja aktiiviseen elämään. Lisäksi purjehdus pyrkii ”sekamiehistöllään” ja eri kaupungissa järjestettävien tapahtumien avulla edistämään kehitysvammaisten ja ei-kehitysvammaisten välistä yhteistyötä ja dialogia, tiedotteessa kerrotaan. Venäläisyhtiö Rosatom sponsoroi purjehdusta.

Purjehdus jatkuu heinäkuun puoleenväliin asti.

Tapahtumassa on mukana myös suomalainen Sails of the Spirit -miehistön jäsen Pauli Valle Suomen näkövammaisten liitosta. Vieraina ovat myös Angelica Valle, syrjäytymisenvastaisen lastentarhan opettaja, Johannes Marseille, purjehtija ja mielenterveysongelmaisten lasten kanssa työskentelevä opettaja, Vlada Hmelevska, Latvian näkövammaisyhdistyksen johtokunnan jäsen ja Extrability Latvia -järjestön johtaja, Anastasia Proskuryakova, riikalainen sokea opiskelija ja Extrability Latvia -järjestön johtaja, Elena Kovaleva, näkövammaisten White Cane -tukijärjestön toiminnanjohtaja sekä Mikhail Vojciechowski, White Cane -järjestön varapuheenjohtaja ja vapaasukeltaja.

X