Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Uutiset

Sähkölautta tulossa Kruunuvuorenrantaan

Sähkölautta kuljettaisi matkustajia jo parin vuoden kuluttua.

22.06.2021

Kirjoittajaveneen toimitus

Helsingin kaupunki suunnittelee uudenlaisen sähkölauttaliikenteen aloittamista Meritullintorin ja Kruunuvuorenrannan välillä kesästä 2023 lähtien. Lautan liikennöinnistä vastaisi HKL ja sillä voisi matkustaa HSL:n matkalipuilla.

Lautan ensimmäinen käyttökohde Meritullintorin ja Kruunuvuorenrannan välisellä reitillä täydentäisi osaltaan rakentuvan Kruunuvuorenrannan asukkaiden liikkumisvaihtoehtoja ennen Kruunusillat-raitiotien valmistumista. Arvioiden mukaan reitillä olisi 1000–1500 matkustajaa päivässä.

Reittiä liikennöitäisiin kahdella vähintään 150 matkustajaa ja 20–30 polkupyörää kuljettavalla sähkökäyttöisellä aluksella, jotka pystyvät liikennöimään ympärivuotisesti siten, että molemmista päistä lähdöt olisivat puolen tunnin välein kello 6.30–21.30 välillä. Matka-aika olisi 15 minuuttia.

Laiturit olisivat siirrettäviä ponttonilaitureita, joihin lauttojen latauslaitteistot voidaan sijoittaa. Latausjärjestelmä tarvitaan vain reitin toiseen päähän Kruunuvuorenrantaan, jonne se on myös helpommin toteutettavissa.

Sähkölautta olisi osa HSL:n joukkoliikenne- ja lippujärjestelmää, kuten Suomenlinnan lauttakin ja HSL:n matkaliput kelpaisivat reitillä. Liikenteen toteuttajana olisi HKL ja sen tytäryhtiö Suomenlinnan Liikenne Oy.

X