Tilaa
Uutiset

RS:X MM, Buzios: Petäjä-Sirén neljäs

07.03.2013

KirjoittajaKiti Westerback

Ville Sirén/SPV

Buzioksen viimeinen kisapäivä valkeni kevyttuulisena.

Miesten ja naisten mitalikisaa jouduttiin lykkäämään tunnilla ennen kuin noin 6 m/s tuuli puhalsi kisat käyntiin.

Tuuli Petäjä-Siren oli tiukan mitalikisan kolmas ja sijoittui näin kovatasoisten kisojen neljänneksi.

Israelin Lee Korzits varmisti jo keskiviikkona kolmannen perättäisen maailmanmestaruutensa. Toiselle sijalle ylsi Iso-Britannian Bryony Shaw ja Israelin Maayan Davidovich nappasi pronssia vain muutaman pisteen erolla Petäjä-Siréniin.

Läheltä piti

Tuuli Petäjä-Sirén paransi suorituksiaan pitkin kisaviikkoa koko ajan lähemmäs kärkeä. Keskiviikkopäivän mitalikisa oli tiukka ja aivan nappisuorituksella hän olisi voinut kiriä Davidovichin ohi mitaleille. Se tuntui kismittävän olympiahopeamitalistia heti kisan jälkeen.

– Täytyy kai tässä tyytyväinen olla neljänteenkin sijaan, vaikka olisi mitalikin maistunut hyvälle. Mitali jäi harmittavan lähelle ja tekisi mieli ryhtyä nyt luettelemaan niitä virheitä, mitä kisaviikon aikana tuli tehtyä heikommissa lähdöissä, mutta eihän neljännestä sijastakaan tässä porukassa voi valittaa, hän hymyili.

Petäjä-Sirén paransi MM-kisasuoritustaan viime vuoden yhdennestätoista sijasta roimasti.

Hampaankoloon jäi toki vielä saavutettavaa. Seuraavaksi Petäjä-Sirén nähdään kilpavesillä ainakin heinäkuussa Ranskan EM-kisoissa. Seuraava suuri tavoite on vuoden 2014 Santanderin kisat, jossa ensi vuoden MM-mitalit ovat jaossa. Muiden tämän vuoden kisojen osalta tehdään päätöksiä lähiaikoina.

Petäjä-Sirén palaa loppuviikosta takaisin Suomeen toisen ison tavoitteensa kimppuun. Hän aloittaa nimittäin lopputyönsä tekemisen ja työnsä Kone Oy:llä heti maanantaina. Työnsä ohella Petäjä-Sirén harjoittelee ja kilpailee täysipainoisesti.

Lisätietoja

Lähde: Suomen Purjehdus ja Veneily
Kuva: Ville Sirén/SPV

Lue myös nämä

X