Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Jutut

Rinker-veneiden valmistus päättyy koronaviruksen vuoksi

Vaikka venevalmistus päättyy, on Polaris luvannut varmistaa, että Rinkerin varaosien saatavuus ja takuut pysyvät voimassa jatkossakin.

28.04.2020

KirjoittajaJuha Virtanen

Amerikkalainen Rinker Boats lopettaa kesäkuussa tehtaansa Indianan osavaltiossa. Samalla tehtaan 120 työntekijää menettää työpaikkansa. Rinkerin historian päättymisen lisäksi loppuu myös Larson FX ja Striper -veneiden valmistus, jolloin puolet Polariksen venemerkeistä häviävät ainakin uusien veneiden markkinoilta.

Jenkkityylisistä matkaveneistään tunnettu Rinker on ollut vasta pari vuotta osa Polaris Industries -konsernia, jonka valmistamia vapaa-ajantuotteita ovat myös mönkijät, moottorikelkat ja esimerkiksi Indian-moottoripyörät.

Veneiden osalta Polaris jatkaa toistaiseksi ainakin ponttooniveneistään tunnettujen Benningtonin ja Godfrey veneiden valmistusta. Myös Hurricane-merkkisten urheilullisten, avointen ”SunDeck”-veneiden valmistus jatkuu.

Lopettamispäätöstä perusteltiin koronaviruksen venemarkkinoille aiheuttamalla epävarmuudella, joten yrityksessä lyötiin sen varjolla paniikkinappula pohjaan. Kaikki Rinkerin ja kahden muun venemerkin markkinointiin ja tuotekehitykseen varatut panokset ladataan nyt Polariksen kolmen muun venemerkin valmistukseen.

Vaikka venevalmistus päättyy, on Polaris luvannut varmistaa, että Rinkerin varaosien saatavuus ja takuut pysyvät voimassa jatkossakin. Sama koskee Larson FX ja Striper -veneitä.

Rinkeriä on vuosien varrella tuotu jonkin verran myös Suomeen. Sen malli Fiesta Vee 250, moottorinaan Volvo Penta 5.0L Gxi DP 270 hv, on koeajettu Veneen sisarlehdessä Kipparissa. Tuon jutun löydät täältä: Kippari 5/2005

Lue myös nämä

X