Ratamelonnan EM, Montemor o Velho: Vaskolle EM-pronssi

17.07.2012

KirjoittajaKiti Westerback

Suomen melonta- ja soutuliitto

Oona Vasko nappasi 23-vuotiaiden naisten kajakkiyksiköiden sarjassa 1000 metriltä EM-pronssia.

Vasko meloi erittäin vahvan finaalivedon. Mitalikolmikko oli lopulta Unkari, Saksa, Suomi.

Ratamelonnan junioreiden ja alle 23-vuotiaiden EM-kisat Portugalin Montemor o Velhossa sujuivat suomalaisittain muutenkin varsin hyvin. Suomen nuorten ratamelontamaajoukkueen tulos kilpailuista oli pronssimitalin lisäksi seitsemän B-finaalipaikkaa.

Kovimmasta olympiamatkan tuloksesta vastasi vasta 17-vuotias Jeremy Hakala K-1 1000 m matkalla poikien 18 v sarjassa, jossa Hakala voitti B-finaalin ja sijoittui kymmenenneksi.

Edellinen suomalaismitali nuorten EM-kilpailuista on vuodelta 1998. Mitaliakin tärkeämpää oli kuitenkin, että joukkue oli laajalla rintamalla hyvätasoinen.

Kilpailuihin osallistui 38 Euroopan maata ja noin 900 kilpailijaa. Suomen joukkueessa oli kymmenen urheilijaa.