Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Uutiset

Rantojen roskien laskenta jatkuu

13.04.2013

KirjoittajaSatu Björn

PSS

Pidä Saaristo Siistinä ry jatkaa viime vuonna alkanutta Itämeren rantojen roskien kartoitusta, jonka tarkoituksena on ensimmäistä kertaa koota vertailukelpoista tietoa rannoillta löytyvien roskien määrästä ja laadusta. Marlin-projektissa on Suomen lisäksi mukana Ruotsi, Viro ja Latvia.

Viime vuonna laskettiin roskia seitsemällä rannalla Kotkan Lehmäsaaressa, Helsingin Pihlajasaaressa, Kaarinassa, Turun Ruissalossa sekä Paraisten Björkössä ja Utössä. Helmikuussa julkaistun väliraportin mukaan kotimaassa siivotuilta rannoilta löytyi keskimäärin enemmän roskaa kuin muiden projektissa mukana olevien maiden rannoilta. Etenkin muovia ja tupakantumppeja löytyi rannoilta huomattavat määrät. Roskaisimmat rannat löytyivät Turusta, Helsingistä ja Utöstä.

Projektin toisena vuotena tarkennetaan tähän mennessä kerättyä tietoa roskan määrästä ja laadusta. Lisäksi roskakartoituksessa on mukana kaksi uutta rantaa, Paraisten Mustfinn ja Raaseporin Jussarö. Kevään siivoukset toteutetaan 12.4. Utössä, 17.4. Ruissalossa, 22.4. Pihlajasaaressa ja 23.4. Kaarinassa. Loput kohteet siivotaan sään ja jäätilanteen sallimana ajankohtana huhti-toukokuun aikana.

Lähde: Pidä Saaristo siistinä ry

 

 

 

Lue myös nämä

X