Tilaa
Uutiset

Ranskalaisveistämön alumiininen vaeltaja Ovni 430

24.08.2023

Kirjoittajapasi nuutinen

Kuvaajavalmistaja

Tarkoitus oli tehdä vain kevyt päivitys vanhaan Ovni 400 -malliin. Sitten ranskalaisveistämö Alubat havahtui ilmiöön edellisen uutuuden, Ovni 370:n (esittely Vene 12/2021) kysynnässä.   Siinä alumiinisten bluewater-pursien valmistaja esitteli ensimmäisen kerran ns. semi-decksaloon sisustuksen, joka osoittautui menestykseksi. Muita sisustuksia ei 370:een tilattu lainkaan.

Niinpä korotetut dinetti ja navigointipiste, joissa istuessa avautuu 270-asteen näkymä merelle ruffin ikkunanauhan läpi, tuotiin myös uuteen malliin. Samalla uudistettiin runkomuotoa laakeammaksi, paremmin muotojäykkyyttä ja vakaata avotuulipurjehdusta antavaksi. Nimeksi tänä syksynä vesille laskettava uutuus sai Ovni 430, vaikka päämitat ovat lähes samat kuin edeltävässä mallissa.

Ennallaan on myös käyttötarkoitus: pitkät, omavaraiset matkat syrjäisille merialueille. Runko on jykevä, tiheää kaaritusta verhoaa pohjassa 10 mm ja kyljissä 8 mm alumiini. Kääntököli taittuu sisään niin, että vene voi seistä köliboxin varassa vuorovesialueilla ilman muita tukia. Lämmitys ja ilmastointi on mitoitettu tehokkaiksi ja varastotilat ruhtinaallisiksi, purjemanööverit ja navigointi tehtiin yksin käsin hallittavaksi.

Kaksi ensimmäistä yksilöä on varustettu Oceanvoltin sähköisellä propulsiolla, joten polttoainettakaan ei tarvita kuin satunnaisesti.

Lisätiedot Alubat

Ovni 430

Ovni 430

Lue myös nämä

X