Tilaa
Uutiset

Ranskalainen RM 1380 – Vauhtia valtamerille

Ranskalainen RM on tunnettu nopeiden, plaanaavien pursien valmistajana, jonka erikoisuus on rakennusmateriaali: epoksivahvistettu vaneri.

21.06.2023

Kirjoittajapasi nuutinen

Kuvaajavalmistaja

Vielä tänä kesänä ehtii vesille veistämön uusi lippulaiva RM 1380. Nimensä metrimittaa vastaten vene on noin 45-jalkainen ja Marc Lombardin suunnittelema, linjoiltaan hyvin RM-perinteitä noudatteleva. Keula on negatiivinen, uppouma tasaisesti jaettu pitkälle vesilinjalle, pohja etenkin perästä hyvin laakea ja leveä. Vuorovesialueilla risteilyyn on Atlantin rannalla sijaitsevassa veistämössä varauduttu tupla- ja nostokölivaihtehdoilla.

Myös avomerikelpoisuus on kaikille RM-pursille itsestäänselvyys. Silti yllättää, että uusi 1380 mainitaan erityisesti bluewater- eli valtameriristeilijäksi. Ja poikkeuksellisen nopeaksi sellaiseksi, sillä vuorokausimatkojen arvioidaan ylittävän jopa 200 meripeninkulmaa.

Vene painaa alle kymppitonnin, mutta purjealaa luovilla on 110 m² ja avotuulella genaakkerin kanssa yli 200 neliötä.

Sisustus on tyyliltään ranskalaisen moderni, valoisa ja valkoinen. Kahden sohvan ja yhden ruokailupöydän salongista on näkymät suoraan ulos, samoin matalan portaikon molemmin puolin sijouttuvista pentteristä ja navigointipisteestä. Makuupaikkoja on 6-8 hengelle 3-4:ssä kahden hengen kajuutassa.

 Lisätiedot RM Yachts

RM 1380

RM 1380

Lue myös nämä

X