Tilaa
Linkit

Rakennus, huolto ja kunnostus

25.09.2017

KirjoittajaVenelehti

test

www.allcrafts.net
Ohjeita ja vinkkejä käsityöprojekteja suunnitteleville. (Vene 11/05)

www.amazon.com/gp/product/0937822345/002-2056084-6628048?v=glance&n=283155
Jos rakennuskärpänen nyt puraisi, tulevaa projektia ei välttämättä tarvitse suunnitella itse. Amazon-kirjakauppa tarjoaa mm. kirjasta 10 Wooden Boats You Can Build: For Sail, Motor, Paddle and Oar alle 17 taalalla.  (Vene 9/06)

www.bateau.com ja www.fyneboatkits.co.uk
Jos haluat rakentaa veneen. (Vene 11/05)

www.boatbond.com
Veneen huolto- ja lokikirja

www.boatdoctor.com
Teknisiä probleemeja? (Vene 3/06)

www.cncphotoalbum.com
kohdassa Do it Yourself runsain mitoin puuhattavaa diy-henkisille.

www.discoverboating.com/beginner/boatingguy.aspx
Amerikkalainen Boating Guy vastaa kysymyksiisi.  

www.finnomad.fi/9
Finnomad valmistaa SV-venekuomuja ja sprayhoodeja 30 vuoden kokemuksella. Yrityksellä on valmiit kaavat noin tuhannelle venemallille, mutta kuomuja tehdään myös yksilöllisesti, asiakkaiden toivomusten mukaan. (Vene 4/07)

www.gsahv.pp.fi/index_fi.htm
Veneitä rakentamaan! Hauskaa. (Vene 11/05)

www.innoset.fi
Innoset Venepalvelu, Etelä-Suomi  

www.jamestowndistributors.com
Verkkokauppa USA:ssa. Toimitukset postitse muutamassa päivässä. Edullinen postimaksu. Maksu kortilla.

www.kah-trucks.fi
Kuorma-autopurkaamo, jossa purettu kuorma-autoja 60 vuotta. Kuorma-autojen ja veneiden moottorit ovat usein perusmoottoreiltaan samoja, joten purkaamosta voi löytyä apua käytettyjen, edullisten moottoreiden hankinnassa.

www.kemotukku.fi
Medi+KEM tukkuliike myy Joutsenmerkittyä Kemo HD Grön autonpesuainetta, joka sopii myös veneen pesuun. Tukkuostokseen kannattaa kerätä porukka. Tilauksen voi tehdä verkossa.

www.kitguy.com
Laajalti aiheesta tee-se-itse (Do It Yourself=DIY). Myös veneitä. (Vene 11/05)

www.konehuolto-lindberg.fi
Konehuolto Lindberg Ky, Lohja  

www.kuggomskolan.fi
Löytyy puuveneenrakennusta opettavia kouluja toki myös Suomesta. Jos aihe kiinnostaa, kannattaa katsoa läpi myös seuraavat: www.ekami.fi, www.lpkky.fi/ikata/vene/vene.html ja 62.78.102.37/~samiedu/?96-163.  (Vene 9/06)

www.legra.fi
Venekuomut kaikkiin veneisiin

www.mauronet.fi
Veneverhoilut vankalla ammattitaidolla jo vuodesta 1993, myös paljon kiitosta saaneet alkuperäiset ilmakiertopatjat. Venepatjojen talvisäilytyspalvelu. Tarvikkeita.

meriharakka.net/?p=608
S/Y Meriharakka sai uuden tiikkikannen (30.7.07)

www.merikarhut.fi/files/2/file/Luontoa%20saastavat%202007(1).pdf
Merikarhujen 15 venekuntaa testasi kesällä 2007 luontoa säästäväksi ilmoitettuja pesuaineita. Mukana oli neljä venepesuainetta: Kemo HD Grön, Universal Stone, Würth Pineline ja Starbrite citrus. Testitulokset ovat mielenkiintoista luettavaa. (Tutkimuksesta juttu Vene 1-2/08:ssa nimellä Veneilijän ympäristötietoisuus kovilla käytännön vene-elämässä, www.venelehti.fi).

www.merimarina.fi
Merimarina Oy, Tampere  

www.mp-venekuomu.com
Turun Markiisi ja Peite Oy / MP-Venekuomu, Rusko  

www.mrc-boatservice.fi
Perämoottori- ja venehuolto MRC-Boat Service Oy, Espoo

www.navecare.com
NaveCare1 on suomalainen veneenpuhdistussarja, johon kuuluu 26 tuotetta. Lähes kaikki tuotteet ovat biohajoavia. NaveCaren sivulla kerrotaan lisäksi, että se sponsoroi Sami Seliötä.

www.neptuneformula.com/hem/finska.html
Neptune Formula pohjamaali äänestettiin Vene09-messuilla Vuoden Veneilytuotteeksi. Myrkytön maali on biologisesti hajoava ja soveltuu käytettäväksi Itämeren alueella ja sisävesillä veneissä, joiden nopeus on alle 35 solmua. Ruotsalaisen Ekomarinen tuotetta edustaa Suomessa Aquastore, www.aquastore.fi.

www.pencentra.fi
Pencentra Oy, Helsinki  

www.pineline.info
Pineline on Würthin Joutsen-ympäristösertifioitu pesuainesarja, josta löytyy tehokkaita ja vähemmän luontoa kuormittavia tuotteita veneilyyn.

www.puuvene.net
Puuveneen huolto on usein ympärivuotista. (Vene 12/05)

www.puuvenekeskus.fi
Kymenlaaksossa puuveneiden rakentamisella on pitkät perinteet. Nettisivustolta löytyy esimerkiksi veistämöiden yhteystietoja.  (Vene 9/06)

www.rakentaja.fi
Niitä Suurempia Projekteja kehitteleville. Vaikka venevaja? (Vene 11/05)

www.rantatelakka.fi
Jos mökkiveneen säilytys stressaa, kannattaa tutustua Varapro-rantatelakkaan. Sen avulla ”kiinnityksistä irtoamista, likaantumista, vedenkorkeuden vaihtelua, kolhiintumista, uppoamista ja säätä vastaan voi suojautua”.

www.revercon.fi
Sea Speed V4 on myrkytön eliönestomaali. Se tekee pohjasta liukkaan, kovan ja sileän, johon eliöstön on vaikea kiinnittyä. Pohjamaali soveltuu lujitemuoville, alumiinille, puulle ja raudalle uusiin ja vanhoihin veneisiin. Erillistä pohjamaalia (primeria) ei tarvita, vaan Sea Speed V4 toimii kosteussulkuna lasikuituruttoa ja ruostetta vastaan.

www.ronnqvistbatar.fi/pesuaineet.htm
Rönnqvist-veneiden valmistaja on kehittänyt yleispesuaineen, pohjanpesuaineen sekä vahaavan pesuaineen, jotka ovat kaikki biohajoavia. Sivustolta löytyy vakuuttava kuvasarja, käyttöohjeet ja käyttöturvallisuustiedotteet.

www.safsystems.fi
Kaikenlaiset tilauspuusepäntyöt; veneen listat, pöydät, penkit, kansityöt, muutos- ja korjaustyöt

www.saunalahti.fi/erkkih3/niksit.htm
Yksityishenkilön ylläpitämä sivu, jolla on vinkkejä syys- ja keväthuollon tekemiseksi sekä yleisimpien veneilysolmujen kuvalliset teko-ohjeet. (Vene 10/06)

www.starbrite.com
Monta pyttyä paattien ylläpitoon. (Vene 3/06)

www.starbrite.fi
Starbrite-sarjasta löytyy tuote niin rungon, vesirajan, kannen, pilssin, purjeiden kuin kuomunkin puhdistukseen sekä näkkien, levän, veren, ruosteen, homeen ja noen poistoon. Osa tuotteista on biohajoavia.

www.thewoodenboatschool.com
Kun oma vene on tukevasti talvitelakalla ja jos rahaa ja vapaa-aikaa riittää, voi vaikka suunnata puuveneoppiin rapakon taakse. Mainelaisesta veneenrakennuskoulusta löytyy kursseja joka lähtöön.  (Vene 9/06)

www.toplicht.de
Klassisten/puuveneiden tarvikkeisiin erikoistunut saksalainen verkkokauppa. Laaja valikoima ja nopeat toimitukset. mm. pronssiruuvit edullisesti.

www.universalstone.fi
Universal Stone on kiinteä yleispuhdistusaine, jonka teho perustuu vihreään saippuaan, kiillotussaveen ja glyseriiniin. Se on täysin biohajoava, myrkytön, hapoton ja fosfaatiton luonnontuote. Tuote on vaaraton terveydelle eikä sitä ole testattu eläinkokeilla.

www.vastela.net/sami/moottori.htm
Sami Vastela kertoo, kuinka moottori huolletaan talvisäilytyskuntoon.

www.venepalvelut.com
Innocca Oy:n liikkuvat yksiköt tarjoavat venepalveluja pääkaupunkiseudulla ja etelärannikolla. (28.4.08)

www.venepesu.fi
Vaihtoehto pohjan maalaukselle on pesu, taatusti ympäristöystävällinen ja helppo ratkaisu. Liikkuva pesupalvelu toimii rannikolla Tammisaaresta Kotkaan. Pohjanpesu voidaan tehdä kölittömälle veneelle, jonka maksimimitat ovat 7 x 2,7 metriä vesilinjasta mitattuna. Suurin paino voi olla 1 200 kg. Jätä veneen pohja keväällä maalamatta ja pesetä vene loppukesästä. Pesupaikat, hinta ja muut tiedot löytyvät sivustolta.

www.verkkari.fi
Venenumerot ja nimitarrat veneeseen + paljon muuta.

www.waltic.fi
Waltic Boatcenter, Helsinki  

www.yachtsurvey.com
Yacht Survey Online: Yli 150 David Pascoen verkkojuttua veneen ostamisesta, omistamistesta, ylläpidosta ja veneistä.

Lähetä oma linkkivinkkisi

osoitteella kiti.westerback@otavamedia.fi (viestin aiheeksi ”Verkkovinkki”)

Lue myös nämä

X