Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Uutiset

Rajavartiolaitoksen selvitys paljasti: moottorihuolloissa huolimattomuutta

27.11.2007

KirjoittajaVenelehti

raja

Rajavartiolaitos avusti kauden 2007 aikana Suomen merialueilla noin 500 venekuntaa, joiden matka katkesi veneen teknisen vian takia. Rajavartiolaitoksen viime kesänä tekemän laajan selvityksen mukaan selvästi eniten ongelmia oli yli 10 vuotta vanhojen matkaveneiden dieselmoottoreissa. Sen sijaan perämoottorilla varustetuilla avoveneillä liikkeellä olleet tarvitsivat selvästi harvemmin viranomaisten apua.

Yleisin syy matkan katkeamiseen on ongelma polttoainejärjestelmässä. Useimmiten polttoainesuodattimet olivat tukossa tai vedenerottimet täynnä vettä.

Haastattelujen mukaan peräti 83 prosentissa häiriötapauksista veneen moottori oli huollettu äskettäin tai ainakin kuluvan veneilykauden aikana. Puolet huolloista oli tehty itse, puolessa tapauksista asialla oli ollut ammattiliike. Rajavartiolaitoksen selvityksen perusteella voi pitää itsestään selvänä, että monessa moottorihuollossa polttoainesuodattimia ei ole vaihdettu tai vedenerottimia tyhjennetty. Noin viidennes haastatelluista totesi, ettei moottoria ole lainkaan huollettu talven jälkeen.

Teksti: Heikki Juuri-Oja

Tiivistelmä Vene-lehden 11/2007 jutusta
X