Tilaa
Uutiset

Pyhtään Kaunissaaren vierassataman valmistuminen takkuilee

11.06.2021

KirjoittajaTomi Peurakoski

Kotkan edustan Pyhtään Kaunissaaren vierassataman valmistumista on odotettu kuin kuuta nousevaa.

Alunperin sataman piti olla valmis jo vuonna 2017. Viime vuonna aallonmurtajia rakennettiin ja satama-allasta laajennettiin isompia laitureita varten, mutta jokin meni vikaan.

Ilmeisesti väärän muotoinen satama-allas ja huonoon suuntaan avautuva kulkuaukko aiheutti sen, että viimetalvinen myrsky sai aikaan ison pumppausliikkeen satama-altaan vedenpinnalle hajoittaen laiturit.

Tällä hetkellä tätä kirjoittaessa 10.6.2021 vierassatamassa ei ole lainkaan laitureita eikä näin ollen vierassatamaan ole pääsyä. Vierassataman mereltä katsottuna oikealle puolelle jäävässä kyläsatamassa on vain muutama vieraspaikka lyhytaikaiseen pysähtymiseen. Satama-allasta ruopataan parhaillaan ja aallonmurtajiakin tullaan vielä muokkaamaan.

Tilanne on kestämätön saaressa työtä tekeville, kun kauppa ei käy ja ravintolassa on hiljaista veneilijöiden puuttuessa.

Saaren kauppaa pyörittävä Ville Laakso kertoo, että yhden laiturin pitäisi olla valmiina juhannukseksi, jolloin  noin 20-30 venekuntaa mahdollisesti pääsisi saareen. Loppujen laitureiden valmistumisesta ei ole tietoa. Valmistuessaan satamaan mahtuisi noin 150 venekuntaa.

Laakson mukaan on mahdollista, ettei kaikkia laitureita saada paikalleen tällä veneilykaudella. Se on hyvinkin mahdollista, kun katsoo tyhjää satama-allasta kesäkuun ollessa kohta puolessa välissä.

Yhtenä valopilkkuna Kaunissaaressa on se, että saareen ollaan parhaillaan vetämässä Kotkasta vesijohtoa. Tähän saakka saaressa on juotu oman kaivon vettä, jonka laatu on vaihdellut ja usein se on loppunutkin kesken kesän. Uusi vesijohto on tarkoitus ottaa käyttöön heinäkuun alkupuolella.

 

 

 

Lue myös nämä

X