Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Uutiset

Purjehduspäivä kaikelle kansalle

Purjehduspäivä on uudenlainen tapahtuma, joka tuo yhteen jo purjehtivat ja purjehduksesta kiinnostuneet. T

02.08.2017

KirjoittajaAri Inkinen

Ensimmäinen yhteisöllinen Purjehduspäivä järjestetään lauantaina elokuun 19. päivä Helsingin Suomenlinnassa. Purjehdustapahtuma on tarkoitettu kaikille purjehtimisesta kiinnostuneille. Osallistumiselle ei ole rajoituksia, vaan kuka tahansa voi ilmoittautua mukaan. Tapahtuma on kaikille maksuton.

Janne Impiö on yksi tapahtuman järjestäjistä. Hänen mukaansa aiempaa kokemusta ei tarvita, vaan veneiden kipparit auttavat ja opastavat tulijoita.

”Purjehduspäivänä voi kokeilla vaikka ensimmäistä kertaa purjehtimista merellä tai järvellä. Osallistumiselle ei aseteta lähtökohtaisesti minkäänlaisia rajoja.”

”Puitteet purjehdukselle luo tapahtuman järjestäjä, lopusta huolehtivat veneiden kipparit.”

Mukaan pääsee kahdella tavalla. Veneiden kipparit voivat tarjota Purjehduspäivän verkkosivuilla veneensä vapaita miehistöpaikkoja. Kipparin jättämästä purjehdusilmoituksesta selviää, millainen vene on kyseessä, montako miehistöpaikkaa on avoinna, kuinka pitkästä purjehduksesta on kyse, mistä lähdetään ja mihin rantaudutaan.

Samoilla sivuilla venevieraat voivat selata ilmoittautuneiden veneiden tietoja ja vapaita miehistöpaikkoja sekä varata itselleen paikat. Paikan varaamisen jälkeen kippari kuittaa ilmoittautumisen.

Palvelun käyttö edellyttää rekisteröitymistä ja toimivaa sähköpostiosoitetta.

”Tapahtuman avulla halutaan jakaa kaikille osallistujille hyviä kokemuksia merellä. Purjehtimisesta voi nauttia monella tavoin ja kuka tahansa”, muistuttaa Janne Impiö.

”Mukaan tarvitsee perusvarustuksen: sään mukaisen vaatetuksen ja kengät, eväät sekä reipasta mieltä. ”

Janne Impiön mukaan purjehtimiseen liittyy paljon ennakkokäsityksiä. Purjehduspäivänä niitä halutaan hälventää.

”Harrastuksen voi aloittaa milloin vaan. Ikä ei ole este, eikä yleensä lompakkokaan. Veneilystä voi nauttia myös pienellä veneellä, kimppaveneellä tai lainaveneellä.

X