Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Uutiset

Purjehdusliiga tuo huippupurjehtijat Kuopioon

16.06.2016

KirjoittajaSatu Björn

KuvaajaEsko Kilpi

Kuopion matkustajasatamassa järjestetään 18.–19.6.2016 veneilyn superviikonloppu. Viikonlopun aikana purjehditaan Suomen purjehdusliigan Kuopion osakilpailu ja lauantaina on mahdollista päästä koeajamaan kesän kuumimpia veneuutuuksia Kuopio Veneilee –tapahtumassa.

Euroopassa suureen suosioon noussut purjehdusliiga rantautui viime kesänä Suomeen ja tulevana kesänä Suomen purjehdusliigan osakilpailu purjehditaan myös Kuopiossa. Purjehdusliiga koostuu neljästä ympäri Suomea purjehdittavasta osakilpailusta, jossa Suomen parhaimmat purjehdusseurat kisaavat toisiaan vastaan mestaruudesta ja pääsystä kansainvälisiin Champions League -kilpailuihin. Liigaan osallistuu tänä vuonna 12 seuraa ja mukana on myös Kuopion Pursiseuran joukkue.

Kilpailumuoto on nopeatempoinen ja rata sijaitsee lähellä rantaa. Kerrallaan radalla on kuusi venettä kilpailemassa toisiaan vastaan ja miehistöjä/seuroja vaihdetaan nopeaan tahtiin vesillä. Yhden viikonlopun aikana näitä seurojen välisiä purjehduksia on useita kymmeniä ennen kuin voittajaseura selviää.

Kuopio Veneilee tarjoaa mahdollisuuden testata veneitä

Kuopio Veneilee -tapahtuma järjestetään nyt toista kertaa ja tänä vuonna tapahtumapaikkana toimii Kuopion matkustajasatama. Tapahtumassa kävijät pääsevät koeajamaan markkinoiden uusimpia venemalleja ja tutustumaan erilaisiin vesiurheiluaktiviteetteihin. Menossa on mukana venealan yrittäjiä sekä muita toimijoita ja tahoja.

 

 

 

X