Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Uutiset

PSS:n toiminta tutuksi

20.09.2012

KirjoittajaKiti Westerback

Pidä Saaristo Siistinä

Pidä Saaristo Siistinä ry:n Seikkailu Saaristossa -videon ensi-ilta pidettiin tiistaina Helsingissä, ja nyt näyttelijä Jerry Wahlforssin tähdittämän videon voi katsoa verkossa.

Toukokuussa kuvattu Seikkailu Saaristossa on vauhdikas 20 minuutin mittainen kertomus matkasta PSS ry:n huoltoalusten kyydissä upeissa maisemissa Saaristomerellä ja Järvi-Suomessa. Wahlforssin lisäksi päätähtinä loistavat huoltoalusten miehistö ja muu PSS ry:n henkilökunta.

– Video on viihdyttävä, mutta samalla sen kautta saa kuvan työmme laajuudesta ja monipuolisuudesta. Repliikkejä ei juurikaan suunniteltu etukäteen, vaan miehistömme ja henkilökuntamme puhuivat työstään aidosti ja suoraan sydämestä, PSS ry:n pääsihteeri Aija Bäckström kertoo.

Vaikka PSS ry oli kokeneelle purjehtijalle entuudestaan tuttu, Wahlforssin käsitys yhdistyksestä muuttui.

– Ennen olin yhdistänyt PSS ry:n lähinnä jätepisteisiin, nyt vasta ymmärsin, mitä kaikkea huoltomiesten työ sisältää. Samoin ympäristökasvatustyö ja projektit olivat minulle uusi asia.

Seikkailu Saaristossa -videon tuotti turkulainen DirtFilmStudios. Video on osittain rahoitettu EU:n Interreg IVA Central Baltic -ohjelmasta Marlin- ja BalticSeaNow.info-projektien kautta. 

Lisätietoja

X