Tilaa
Testit

Princess R35 – Luksusta laineille

Ylellisyys on ominaisuus, jota ei suomalaisessa veneilyssä valtavasti näy. Maailmassa on kuitenkin paljon ylellisiä veneitä. Princess R35 on yksi niistä.

04.11.2020

Kirjoittajaari inkinen

Kuvaajamarkus pentikäinen/otavamedia

Väri. Ensimmäisenä huomio kiinnittyy väriin. Ice Blue Metallic. Sellaista väriä ei Helsingin vesillä usein näe. Auringossa sinisen eri sävyissä heijasteleva, meren sinen kanssa kilpaileva väri on lähes tyrmäävä. Sille voi vetää vertoja ainoastaan Signal Red Metallic tai Bright Silver Metallic. Värisävyjä Princess R35:een on tarjolla monia muitakin.

Seuraavaksi silmä alkaa poimia yksittäisiä, kauniisti muotoiltuja esineitä. Ja niitä riittää, siitä on pitänyt huolen Pininfarinan muotoilutoimisto. Joka puolella on yksityiskohtia, jotka ovat tehty juuri tähän veneeseen, eikä valittu tuumaa paksusta venetarvikeluettelosta. Italialaisuus suorastaan huokuu linjoista.

R35 on vene, jollaista Princess ei ole koskaan aikaisemmin tehnyt. Vaikka Princessin uusimmat jahtimallitkin ovat enemmän italialaisen virtaviivaisia kuin brittiläisen suoraviivaisia, R35:n kohdalla valmistaja on mennyt pitkälle tavanomaisuuden tuolle puolen.

Ei perinteinen matkavene

Princess R35 ei ole perinteinen matkavene huolimatta suomalaisittain ajateltuna matkaveneen mitoistaan. 11-metrisessä veneessä on toki muuntuva keulakajuutta ja toiletti, mutta ei sen enempää – makuutiloja on kahdelle.

Dinetti on mukavasti kolmelle hengelle, ja aivan samoin kuin kymmenesosahintaisessa kotimaisessa veneessä, pöytä lasketaan sohvan tasoon ja kokonaisuus askarrellaan tyynynpalasista vuoteeksi.

Veneen ehdoton valtaistuin on avotilan etuosassa oleva kolmen hengen sohva, jonka oikeassa reunassa on paras paikka – ohjaamo. Elottomat näytöt ovat kuin mistä tahansa hieman suuremmasta veneestä. Kahdella 17 tuuman Volvo Garmin -kosketusnäytöllä hallitaan lähes kaikkea veneen tekniikkaa, ja sitä riittää.

Lue esittely kokonaisuudessaan Vene-lehdestä 11/2020.

Lue myös nämä

X