Tilaa
Uutiset

Presidentti Halonen sää-, ilmasto- ja merivaikuttaja 2013

16.01.2013

KirjoittajaKiti Westerback

Ilmatieteen laitos

Presidentti Tarja Halonen palkittiin Ilmatieteen laitoksen 175-vuotisjuhlassa vuoden 2013 sää-, ilmasto- ja merivaikuttajana.

– Presidentti Tarja Halonen on toiminut aktiivisesti ilmastonmuutokseen sopeutumisen ja sen hillintään liittyvien teemojen parissa, Ilmatieteen laitoksen pääjohtaja Petteri Taalas kertoi valintaperusteista.

Presidentti Halonen toimi 2010-11 YK:n kestävän kehityksen paneelin puheenjohtajana yhdessä Etelä-Afrikan presidentin Jacob Zuman kanssa. Paneelin tehtävänä oli käsitellä kestävää kehitystä erityisesti ilmastonmuutoksen näkökulmasta.

Presidentti Halonen käynnisti ns. presidenttifoorumit, joiden teemoja ovat olleet muun muassa ilmastonmuutos, Arktinen alue, Itämeri ja kestävä kehitys. Hän oli Kööpenhaminassa pidetyssä YK:n ilmastokokouksessa Suomen valtuuskunnan puheenjohtajana.

Presidentti Halonen on viime vuodet toiminut Intiassa vuosittain järjestettävän kestävän kehityksen huippukokouksen suojelijana sekä ollut keskeisessä roolissa kansainvälisissä metsäluonnonvarojen käyttöä edistävissä Koli Forumeissa.

Ilmatieteen laitos myönsi tunnustuksen ensimmäisen kerran korostaakseen säävaikutusten, ilmastonmuutoksen ja merten merkitystä yhteiskunnassa ja kunnioittaakseen näiden teemojen eteen aktiivisesti toimineiden työtä. Jatkossa laitos valitsee sää-, ilmasto- ja merivaikuttajan vuosittain.

Lähde ja kuva: Ilmatieteen laitoksen viestintä

Lue myös nämä

X