Tilaa
Testit

Pikatestissä anorakki koviin keleihin – Helly Hansen Ægir Ocean

Ääriolosuhteisiin suunniteltu anorakki piti vettä ja tuulta. Etuvetoketjun puuttuminen sekä tiukka, kuminen sisäkaulus hidastivat pukemista ja vähensivät mukavuutta.

28.05.2023

KirjoittajaArja Kangasniemi

KuvaajaArto Wegelius

Hellyn anorakkia ovat testanneet kokeneet avomerikilpapurjehtijat. Se on tehty vaihtuviin olosuhteisiin: ilmanvaihtoon sekä säätömahdollisuuksiin on panostettu ja vetoketjuilla kiinnittyvän hupun ja helman alaosan voi irrottaa. Takki painaa vain 1,8 kiloa. Neljästä kerroksesta uloin, Helly Tech, pitää vettä ja tuulta ja hengittää.

Testasimme anorakkia erilaisissa säissä purjehduskauden alussa ja lopussa. Vetoketjuttoman anorakin, jossa on tiukat, kumiset hihamansetit ja kaulus, pukeminen oli aluksi hankalaa, mutta se helpottui ajan myötä. Kumikauluksen puristus tuntui koko testiajan, mutta siihen tottui, kun kauluksen sai aseteltua sopivaan paikkaan. Hihamansettien tiukkuus ei alun jälkeen häirinnyt.

Lämpö pysyi vuorittoman anorakin alla, kun välikerroksia oli riittävästi. Siitä pitivät huolen kumitiivisteet, nenän päälle ulottuva kasvosuoja, pitkä helma ja sen sisäpuolella oleva resori, jonka tiukkuutta pystyy säätämään. Edelliset estivät myös kosteuden pääsyä takin sisään.

Pehmeäkankaisessa anorakissa oli mukava liikkua. Huppu istui hyvin ja sivuikkunoista näki sivuille päätä kääntämällä. Reilu lippa suojeli kasvoja sateessa, mutta kun vettä tuli runsaasti, sitä roiskui hupun sisään. Hupun suu oli myös vaikea kiristää niin tiukalle, ettei tuuli viilentänyt päätä.

Lisäpisteitä ansaitsevat heijastimet, joita paukkuliivit eivät peitä. Kaipasimme takkiin vedenpitävää taskua takin edustan kengurutaskun lisäksi.

Ægir Ocean on suunniteltu haastavampiin olosuhteisiin kuin joissa itse matkapurjehtijana seilaan. Avomeren viimassa ja roiskeissa purjehtivan veneilyvarusteissa sillä on kuitenkin paikkansa.

Veneessä 2/23 vertailtiin viisi avomeriasua miespurjehtijoiden toimesta, joiden hinnat vaihtelevat 590–1330 euron välillä.

Anorakin suu ei aina suojaa riittävästi, mutta silmälaseille jää huurtumista estävää tuuletustilaa. Olkapääheijastimet eivät peity paukkuliivien alle.

ÆGIR OCEAN MODULAR SMOCK TOP

Hinta 1 500 €

Lisätiedot Helly Hansen

 

Lue myös nämä

X