Tilaa
Testit

Pikatesti: Dometic-induktioliesi – Nopeaa keittämistä

Induktioliesi on vaihtoehto kaasukeittimille. Ihan kaikilta ominaisuuksiltaan induktio ei kuitenkaan veneen perinteisille liesityypeille pärjää.

27.06.2024

Kirjoittajaja kuvat Arja Kangasniemi

Dometic CVI1350

Induktioliesi ei ole tavallisin vaihtoehto venekeittimenä. Vapaa-ajan ajoneuvoihin ja kotikeittiöön kiinteästi asennettava Dometic CVI1315 kuulosti kuitenkin mielenkiintoiselta tuotteelta, ja halusimme kokeilla sitä.

Testasimme yhden keittopaikan liettä. Dometicista on olemassa myös kahden induktiopaikan versio.

Dometic on tyylikäs ja helppokäyttöinen. Mukana tuli selkeät ohjeet ja hipaisunäppäimet tottelivat kevyttä kosketusta. Ohjeista löytyy apua myös vian etsintään. Liedessä on peräti yhdeksän lämmitystehoa, joiden käyttöön vinkataan ohjeissa.

Liesi kuumeni ja ruoka lämpeni liedellä selvästi nopeammin kuin kaasuliedellä. Dometic myös viileni nopeasti: vaikka näytössä paloi H kuumuuden merkkinä, pintaan pystyi koskemaan sormella.

Kuumensimme kannettomassa kattilassa täydellä teholla litran vettä, joka kiehui kolmessa ja puolessa minuutissa. Lämmitimme myös edelliseltä päivältä jäänyttä ruokaa kuutosteholla, ja syömään pääsi muutaman minuutin jälkeen. Keittohetkeä häiritsi hieman kovaääninen tuuletin, joka kuitenkin sammui keittolevyn jäähtyessä.

Lue kaikki

VENEILYSTÄ

Katso tarjous Kirjaudu

Lue myös nämä

X