Tilaa
Testit

Pikatesti: Calypso-tuulimittari – Tuulet ja reitit talteen tutkittavaksi

Pienikokoinen tuulimittari, joka käyttää näyttönään mobiililaitetta ja tallentaa reittijäljen pilvipalveluun, on kätevä purjehduksen analysointiin jälkikäteen.

21.04.2021

Kirjoittajaja kuvat pasi nuutinen

Langaton teknologia poistaa kosketusongelmat tiedonsiirrossa. Kun ei ole liittimiä eikä johtoja, ei niihin voi tulla vikojakaan.

Ongelmariski siirtyy laitteiden yhteensopivuuteen ja ohjelmapäivityksiin. Erikoisen esimerkin saimme yrittäessämme ottaa käyttöön Calypso Ultrasonic Portable -tuulimittaria. Laitteen parittaminen kännykän kanssa ei onnistunut veneessä sitten millään, vaikka myyjäliikkeen tiskillä siinä ei ollut mitään vaikeutta. Syyksi osoittautui, että mukaan saamamme yksilö oli eri, kuin pakkauksen tunnusnumeron mukainen: oikea oli esillä kaupan hyllyllä ja reagoi kiltisti komentoihin, joita tiskillä asioidessamme annoimme.

Kun oikea laite saatiin mukaan ja vesille, asennus kävi leikiten. Mobiililaitteeseen (Android/iOS) ladataan ilmainen sovellus. Se pyytää lupaa sijaintitiedon käyttöön reittijäljen piirtämiseksi, mutta tuulitiedot laite kertoo muutenkin.

Lue kaikki

VENEILYSTÄ

Katso tarjous Kirjaudu

Lue myös nämä

X