Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Uutiset

Pienin suuri trimaraani Neel 43 esitellään syksyllä

22.10.2020

Kirjoittajapasi nuutinen

Kuvaajavalmistaja

Ranskalainen Neel on mullistanut monirunkoisten matkapursien luokkaa jo viitisen vuotta suurilla trimaraaneillaan. Mallisto täydentyy nyt pienimmästä päästä, kun syksyllä esitellään 43-jalkainen uutuus.

Neel 43 noudattelee tuttuja linjoja. Sen sydän on lähes koko veneen levyinen salonki, joka avautuu lasiovien kautta samassa tasossa olevaan perän avotilaan. Sen styyrpuurin laidalla on ruffin yläpuolelle nouseva ohjaamo, johon kaikki köydet on johdettu. Leveähuippuinen lattaiso ja maltillisen kokoinen genua antavat vauhtia luovilla, mastonhuippuun ulottuva genaakkeri avotuulilla. Omistajakajuutta on salongin tasolla, sivurungoissa vieraskajuutat pesutiloineen. Keskirungon keulassa on päätoiletti, keskiosassa tankit sekä varastoruumat ja perässä konehuone.

Trimaraanin viehätys on siinä, että vaikka siihen mahtuu katamaraanien kanssa kilpailukykyiset asuintilat, sen purjehdustuntuma on miellyttävästi lähempänä yksirunkoista: vene kallistuu juuri sen verran, että peräsimeen syntyy ohjausta helpottava paine.

Pituus 12,90 m, leveys 7,40 m, syväys 1,50 m, uppoama 9000 kg, moottori 50 hv Volvo Penta, isopurje 58,60 m², genua 43,40 m², lisätiedot Neel Trimarans

Lue myös nämä

X