Tilaa
Arvostelut

Pieni merirosvokirja

18.02.2019

KirjoittajaLauri Kaira

TekijäVille Hytönen ja Mira Mallius
KustantajaEnostone
Hinta 18,95 €

Enostone on pieni suomalainen kustantamo, joka julkaisee vuosittain kymmenen kirjaa. Kustannusohjelmaan mahtuu silloin tällöin myös lastenkirjoja, vaikka pääpaino on runoudessa. Nyt Enostone on julkaissut kirjailija Ville Hytösen ja kuvittaja Mira Malliuksen yhteistyönä syntyneen teoksen Pieni merirosvokirja.

Lastenkirja sisältää viisi tarinaa kuvitteellisista merirosvoista, jotka seikkailevat maailman merillä ja järvillä. Merirosvot syövät pullaa ja juovat sitruunamehua, matkaavat laivoilla, hydro- ja vesikoptereilla sekä nukkuvat. Yhdessä tarinoista hurja merirosvopäällikkö Kaarle Rontsig kokoaa jopa oman armeijansa uppiniskaisista papukaijoista, jotka kääntyvät lopulla häntä vastaan.

Kirjassa Malliuksen hauskat ja oivaltavat kuvat nousevat päärooliin Hytösen teksti jäädessä taka-alalle. Kirja onkin pääasiassa tarkoitettu lasten selailtavaksi ja vasta toissijaisesti lukemistoksi vanhempien kanssa. On harmi, että ajoittain hersyvä teksti on puuduttavaa pidemmän päälle. Finlandia Junior -ehdokkaana olleen Hytösen teksti ei ole niin hyvää kuin voisi odottaa.

Suomen lisäksi kirja on julkaistu ruotsiksi ja viroksi, mikä on hieno teko suomalaisen lastenkirjallisuuden piirissä.

Suomalainen.com

Lue myös nämä

X