Tilaa
Uutiset

Perinteinen vapaaehtoisten meripelastusalusten paraati pyhäinpäivänä

Vapaaehtoiset meripelastajat kunnioittavat merellä menehtyneiden merenkulkijoiden muistoa pelastusalusten paraatilla Helsingissä pyhäinpäivänä 5. marraskuuta klo 12.

30.10.2022

Kirjoittajaveneen toimitus

Alusparaati lähtee liikkeelle pelastusristeilijä Jenny Wihurin johdolla Hernesaaren kärjestä ja tekee Merenkulkijoiden muistomerkin kohdalla Eiranrannassa lipputervehdyksen klo 12.10.

Mukana paraatissa on yhteensä 11 alusta Suomenlahden meripelastusasemilta Espoosta, Helsingistä, Inkoosta, Kotkasta, Loviisasta, Porkkalasta ja Porvoosta. Lisäksi paraatiin osallistuu Suomenlahden Merivartioston vartiovene.

Paraatin jälkeen alukset ovat avoinna yleisölle Eteläsatamassa Kolera-altaalla klo 13-14.30. Paikalla on myös Meripelastusseuran esittelyteltta, jossa on myynnissä seuran kannatustuotteita.

Suomen Meripelastusseuran vapaaehtoiset ovat tulleet apuun vesillä tänä vuonna yhteensä 1660 kertaa. Tehtävistä reilu kolmannes on suoritettu Suomenlahden alueella.

Vapaaehtoisten meripelastajien päivystyskausi päättyy asteittain marras-joulukuun aikana. Kauden 2023 kausi alkaa paikkakunnasta riippuen huhti-toukokuussa.

Perinteinen kunniakäynti Ursinin kalliolla

Samanaikaisesti merenkulkujärjestöjen edustajat laskevat seppeleen Merenkulkijoiden ja mereen menehtyneiden muistomerkille Ursinin kalliolla klo 12. Valtakunnallinen muistotilaisuus on kaikille avoin ja maksuton. Seppeleenlaskuvuorossa on Suomen Konepäällystöliitto ry.

Tilaisuuden jälkeen yleisö voi osallistua merenkulkujärjestöjen tarjoamille kahveille Agricolan kirkon kryptassa (sisäänkäynti Tehtaankadulta). Puheen tilaisuudessa pitää Suomen Merimieskirkon puheenjohtaja, pastori Timo Lappalainen.

Suomen Merimieskirkko on itsenäinen, vuonna 1875 perustettu yhdistys. Merimieskirkko toimii ulkomailla asuvien ja liikkuvien suomalaisten parissa sekä tekee kansainvälistä merenkulkijatyötä Suomen satamissa. Merimieskirkkotyössä kirjataan vuosittain lähes 300 000 kohtaamista.

 

Lue myös nämä

X