Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Uutiset

Perinnepurjealukset vesille Suomenlinnan telakalta

18.04.2013

KirjoittajaSatu Björn

Suomenlinna

Jokakeväinen, riemukas perinnepurjealusten vesillelasku Suomenlinnan historiallisella kuivatelakalla on ajoitettu ensi tiistaiksi 23. huhtikuuta.

Allas täytetään aamupäivän aikana. Vesi nostaa kohotessaan laivat merenpinnan tasolle. Telakan sulkuportti vedetään miesvoimin köysien avulla auki ja laivat valmistautuvat matkaamaan satamaan Halkolaituriin Kruununhakaan. Telakka täyttyy laivojen talkoolaisista. Myös yleisöllä on pääsy telakan näköalatasanteelle sekä halliin suuren, 1700-luvun sota-aluksen, tykkisluupin rakennustyömaalle.

1700-luvun tykkisluuppi ja puulaivojen korjaustyö ovat esittelyssä yleisölle Suomenlinnakeskuksen aulassa klo 12 – 13. Kylkilankun vaihdosta, mastojen uusimisesta, kansirakenteiden kunnostuksesta ja muusta Viaporin telakan talvikorjauksesta on kävijöiden mahdollista keskustella laivankorjaaja Olavi Antikaisen kanssa työstä kertovan lyhytfilmin jälkeen.

Ensi vuoden 2014 päänäyttely Suomenlinna-museon vaihtuvien näyttelyjen tilassa on omistettu valokuvaaja Jacopo Brancatin projektille, jonka aiheena on puulaivojen korjaus ja perinteen siirtäminen nuorille tekijöille Suomenlinnan telakalla.

Lähde: Suomenlinnan hoitokunta
Kuva: Mirkku Ronimus

X