Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Uutiset

Pelimannit lähtevät Saaristomerelle

22.05.2012

KirjoittajaKiti Westerback

Päivi Ylönen-Viiri

Suomen Kansanmusiikkiliiton Saaristopelimannihankkeella halutaan lisätä kansanmusiikkitarjontaa Saaristomerellä ensi kesänä.

Toinen tavoite on saada kuuluville saaristossa asuvien pelimannien musiikkia. Esimerkiksi Aspö-Erikin syntymästä tuli viime vuonna kuluneeksi sata vuotta, ja hänen tuotantoaan halutaan julkaista nuottikirjana sekä cd-formaatissa. Samalla Kansanmusiikkiliitto listaa saariston pelimanniryhmät, joita voi tilata yksityisjuhliin tai vaikka pitämään laituritansseja.

Konsertteja pidetään mm. vierassatamissa ja saaristokirkoissa. Konserttien järjestämisen yhteistyökumppaneina ovat Aspö spelmän -yhdistys, Hannas Horisont ja muut paikalliset toimijat.

Esiintymispaikoiksi ovat varmistuneet 25.6. Nötö, 28.6. Utö, 1.7. Airisto, 2.7. Korpoströmin Saaristokeskus ja 4.7. Aspön musiikkipäivät. Esiintyjinä ovat alueen pelimannit yhdessä veneilevien pelimanniystäviensä kanssa.  

Paraisilla on perinteinen Nilsbyn pelimannien järjestämä kansanmusikkitapahtuma Wiinit pelimannit Birknäsissä 10.-12.8. Sinne tulee soittajia eri puolilta Suomea.

Lisätietoja

 

Lue myös nämä

X