Tilaa
Uutiset

Paralympiaregatta: Salomaa 11:s

01.09.2012

KirjoittajaKiti Westerback

Niko Salomaa

Niko Salomaan urakka Weymouthissa alkoi lauantaina kahdella lähdöllä.

Ensimmäisessä lähdössä Salomaa sijoittui yhdenneksitoista ja päivän toisen kisan tulosluettelossa Salomaa oli kolmastoista.

– Ensimmäinen oli omalla tasolla, mutta toisessa olin väärässä laidassa ja jäin 13:nneksi. Ei ollut ihan minun keli, kun oli tuulta. Olisin toivonut kevyempää. Tästä jatketaan, Salomaa sanoi.

Tuulta päivän aikana oli noin 6  m/s. Hiukan kevyempää tuulta on kuitenkin luvassa jo sunnuntaille.

Sunnuntaina Weymouthissa käydään jälleen 2.4 mR -luokassa kaksi kisaa, joihin Salomaa lähtee samalla taktiikalla kuin tänäänkin. Niko Salomaan valmentaja Rikard Bjurström totesi, ettei tässä vaiheessa strategian vaihdokseen ole syytä – pientä hiontaa lukuun ottamatta

– Kisat ovat olleet äärimmäisen tasaisia ja jokaisessa kisassa voi käydä miten vain. Kukaan ei erotu parempana tai huonompana eli nyt van tavoitellaan parempia sijoja, Bjurstöm toteaa.

– Lähdemme katsomaan nyt koneelta Nikon tämän päivän kisat ja analysoimme ne. Niko kääntyy hiukan muita enemmän ja mahdollisesti pohdimme pitäisikö aluetta laajentaa, sillä käännöksissä aina jonkin verran häviää, valmentaja pohtii.

– Luottavaisin mielin ollaan huomisiin kisoihin lähdössä. Tuuli on kevenemässä, joten Nikon vauhti on paranemassa, Bjurström kuittaa ja vie suojattinsa syömään kisapäivän päätteeksi.

Yle lähettää pari puolen tunnin koostetta päivässä ja purjehdusvälähdyksiäkin saattaa joukkoon mahtua.

Yle Urheilun lähetykset netissä

Paralympialaisten purjehdussivu

Lisätietoja

Kuva: Niko Salomaa

Lue myös nämä

X