Tilaa
Uutiset

Paralympialaiset: Salomaalla synkkä päivä

05.09.2012

KirjoittajaKiti Westerback

IFDS

Niko Salomaan keskiviikko ei tuonut toivottua menestystä mukanaan.

Molemmat 2.4mR-luokan lähdöt epäonnistuivat suomalaisen osalta. Hän oli ensimmäisen lähdön viimeinen ja toisen lähdön kolari australialaisen kanssa keskeytti hänen koko kymmenennen lähtönsä.

– Huono päivä. Ensimmäinen kisa meni penkin alle. Ei vain kulkenut. Ei tässä ole paljoa selittelyyn varaa, Salomaa viestitti.

Toisessa lähdössä kaikki näytti alkuun hyvälle, kunnes ensimmäisellä kryssillä australialainen kilpakumppani Matthew Bugg törmäsi Salomaan veneeseen.

– Veneiden mastot olivat niin kiinni toisissaan, että irrottelussa meni noin viisi minuuttia. Siinä vaiheessa oli peli pelattu ja veneeseenkin tuli ongelmia, joita piti lähteä korjaamaan maihin, valmentaja Rikard Bjurstöm selvitti harmistuneena.

Suomalaiset jättivät kolarista protestin ja vaativat hyvitystä. Veneeseenkin tuli selviä vahinkoja törmäyksessä.

– Hyvitys olisi mitä luultavimmin viimeisestä lähdöstä tulos aikaisempien kisojen keskiarvon perusteella. Näin melko yleisesti toimitaan tällaisissa tilanteissa, Bjuström mietti.

Huonon päivän muistot on kuitenkin unohdettava pikaisesti ja keskityttävä huomiseen viimeiseen lähtöön. Tavoitteena ei ole sen enempää eikä vähempää kuin lähdön ensimmäinen sija.

Kilpailua johtaa ennen viimeistä kisapäivää isäntämaan Helena Lucas.

2.4mR-luokassa ajetaan kuuden päivän aikana yhteensä 11 lähtöä, joista viimeinen on mitalilähtö. Kaikki purjehtivat jokaisen lähdön, joista huonoimman tulos pudotetaan pois.

Yle Urheilun lähetykset netissä. Yle lähettää TV2:ssa pari noin puolen tunnin koostetta päivässä ja purjehdusvälähdyksiäkin saattaa joukkoon mahtua.

Paralympialaisten suoraa televisiointia

Paralympialaisten purjehdussivu (2.4mR tilanne)

Lisätietoja

Lähde: Suomen Purjehdus ja Veneily
Kuva: IFDS

Lue myös nämä

X