Tilaa
Uutiset

Paralympialaiset: Salomaa 9:s

04.09.2012

KirjoittajaKiti Westerback

IFDS

Lähes olematon tuuli vaikeutti Lontoon paralympialaisten kolmatta purjehduspäivää maanantaina.

Ensimmäinen kisa viivästyi useita tunteja ennen kuin tuulta saatiin riittävästi. Tuulta riitti loppupäivän noin 4 m/s.

Niko Salomaata heikko tuuli ei haitannut ja hän purjehti päivän kisoissa 5:nneksi ja 8:nneksi. Näin hän nosti kokonaissijoitustaan pykälällä nousten kisan yhdeksänneksi.

Päivä sujui Salomaalta tasaisesti. Toisessa lähdössä Salomaa tuli jopa ensimmäisenä ylämerkille, mutta joutui luovuttamaan paikkansa myötätuuliosuudella jääden lopulta kahdeksanneksi. Tämä luonnollisesti harmitti purjehtijaa, varsinkaan kun varsinaista syytä tuulen loppumiselle ei löytynyt. Myöskään valmentaja Rikard Bjurström ei pystynyt ennen videoseurantaa analysoimaan tilannetta.

Tasaiset kisat

Paralympialaisten 2.4mR kisoja Weymouthissa on leimannut suuri protestien määrä. Pelkästään maanantain toisessa lähdössä hylättiin kolme venettä varaslähtöjen vuoksi.

– Kisat ovat uskomattoman tasaiset, mikä johtaa moniin epäselviin ja tiukkoihin tilanteisiin ja siksi myös protesteihin, Bjurström selvitti.

Kisan tasaisuus on myös suomalaiselle mahdollisuus. Yhdeksänneltä paikalta tiistain kisoihin lähtevä Salomaa pystyy hyvällä purjehduksella kirimään sijoitustaan paremmaksi, mutta valmentaja muistuttaa, että tasaisuus tietää myös sitä, että myös takana tulevat havittelevat lähellä parempia sijoja.

Salomaan puolesta puhuu tiistaillekin luvattu heikko tuuli.

2.4mR-luokassa ajetaan kuuden päivän aikana yhteensä 11 lähtöä, joista viimeinen on ns. mitalilähtö. Kaikki purjehtivat jokaisen lähdön, joista huonoimman tulos pudotetaan pois.

Yle Urheilun lähetykset netissä. Yle lähettää TV2:ssa pari noin puolen tunnin koostetta päivässä ja purjehdusvälähdyksiäkin saattaa joukkoon mahtua.

Paralympialaisten suoraa televisiointia

Paralympialaisten purjehdussivu (2.4mR tilanne)

Lisätietoja

Lähde: Suomen Purjehdus ja Veneily
Kuva: IFDS

Lue myös nämä

X