Tilaa
Uutiset

Paralympialaiset: Salomaa 12:s

07.09.2012

KirjoittajaKiti Westerback

Suomen Paralympialaisjoukkue

Paralympialaisten purjehduksessa viimeinen lähtö jäi epätasaisissa tuulissa purjehtimatta, joten Niko Salomaan sijoitukseksi 2.4mR-luokassa jäi 12:s.

– Hieno kokemus, paljon on sattunut. Tavoitteena oli päästä 8 joukkoon, mutta olin 12:s. En ole kuitenkaan murheellinen. Täällä on kaikki kovia jätkiä. Parhaani koetin, tällä kertaa näin. Ihan hyvät fiilikset, tämä oli vähän niin kuin once in a lifetime”, Salomaa sanoi.

– Puitteet ovat olleet erinomaiset, ollaan nautittu täysillä, paralympialaisten ensikertalainen sanoo.

Valmentaja Rikard Bjurström totesi, että kisapäiviin sisältyi vielä turhan paljon vaihtelevuutta, mutta samaan hengenvetoon hän totesi, että kun varmuus ja kokemus kasvaa, sijoitukset paranevat nopeasti.

– Nyt vaihteluväli oli kolmannen ja kuudennentoista sijan välillä. Se on liikaa, mutta kunhan Nikon rutiinit kasvaa, hän on kärkikahinoissa mukana, valmentaja summasi.

Kisan voitti Iso-Britannian Helena Lucas.

Salomaa palaa Suomeen maanantaina. Sitä ennen hän ehtii kannustaa joukkuekavereitaan Lontoossa. Kotona hän ei kauan ehdi viipyä, sillä mies suunnistaa viikon kuluttua MM-kilpailuihin, jossa on mukana 80 venettä.

Salomaa suuntaa katseensa ainakin tällä erää myös Rio de Janeiroa kohti.

Paralympialaisten purjehdussivu (2.4mR)

Lisätietoja

Lähde: Suomen Purjehdus ja Veneily
Kuva: Suomen Paralympialaisjoukkue

Lue myös nämä

X