Tilaa
Uutiset

Paralympialaiset: Salomaa 10:s vaihtelevissa tuulissa

04.09.2012

KirjoittajaKiti Westerback

IFDS

Weymouthin tuulet yllättivät myös tiistaina 2.4mR-luokan purjehduksissa.

Ensimmäinen lähtö jouduttiin keskeyttämään, kun tuulen suunta vaihteli liikaa. Lopulta kisoja päästiin käymään uudestaan useita tunteja myöhässä.

Niko Salomaan päivä ”ei ollut huono, muttei paraskaan”. Hän oli ensimmäisen kisan kahdestoista ja toisen kisan kymmenes. Näin ollen Salomaa lähtee toiseksi viimeiseen kisapäivään 10:ntenä.

Salomaa oli yhä hyvällä mielellä, mutta hyvin väsynyt reilun kahdeksan tunnin kisarupeaman jälkeen.

– Se harmittaa, että olisin voinut olla hyvinkin 3-4 sijaa paremminkin sijoittunut tämän päivän jälkeen. Mahdollisuudet siihen oli, hän viestitti.

Valmentaja Rikard Bjurström oli samoilla linjoilla.

– Ensimmäinen lähtö epäonnistui. Rata oli hiukan vino ja Niko ajoi itsensä liian pieneen tilaan, Bjurström kertasi kisan jälkeen.

– Toinen lähtö oli ok, mutta se meni liian pitkäksi, hän jatkoi.

– Mutta sitä tämä purjehdus on, on oltava juuri oikeassa paikassa juuri oikeaan aikaan ollakseen ykkönen, Bjurström kiteytti.

Tuuli nousee

Huomenna tuulet tulevat voimistumaan. Lisäksi tuulen suunta tulee muuttumaan, mikä aiheuttaa myös muutoksia Salomaan taktiikkaan.

Ensimmäisen lähdön on ilmoitettu alun perin alkavan vasta myöhemmin iltapäivällä, mutta kilpailijat on kutsuttu rantaan jo varhain aamulla vaihtelevien tuuliolosuhteiden vuoksi.

– Kun tuulet sallivat, liikkeelle lähdetään ajasta riippumatta, Bjurström kertoi.

2.4mR-luokassa ajetaan kuuden päivän aikana yhteensä 11 lähtöä, joista viimeinen on mitalilähtö. Kaikki purjehtivat jokaisen lähdön, joista huonoimman tulos pudotetaan pois.

Yle Urheilun lähetykset netissä. Yle lähettää TV2:ssa pari noin puolen tunnin koostetta päivässä ja purjehdusvälähdyksiäkin saattaa joukkoon mahtua.

Paralympialaisten suoraa televisiointia

Paralympialaisten purjehdussivu (2.4mR tilanne)

Lisätietoja

Lähde: Suomen Purjehdus ja Veneily
Kuva: IFDS

Lue myös nämä

X