Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Uutiset

Päijännepurjehdus: Parhaat palkittu

23.07.2012

KirjoittajaKiti Westerback

Synsam Päijännepurjehdus 

40. Päijännepurjehdus päättyi hyvissä purjehduskeleissä.

Padasjoen satamassa sijaitsevan maalilinjan ylitti ensimmäisenä lauantai-iltana juuri ennen klo 22 Auvo purjehdittuaan 9 tuntia 37 minuuttia ja 21 sekuntia. Maalipuhalluksia jatkui läpi yön aina sunnuntai-aamuun klo 6:29 saakka, jolloin viimeinen vene ylitti maalilinjan. Startanneista 136 veneestä vain neljä joutui keskeyttämään.

Ennustuksista huolimatta loppujen lopuksi sää suosi purjehtijoita. Tuuli jaksoi puhaltaa koko ajan ja kilpailijat saivat sadetta niskaansa vain muutaman pisaran.

LYS-luokissa tasaista

LYS 1 -luokan voitti Päijännepurjehdusveteraani, Heinolan Pursiseuran Juha Santala Nina-Charlotta II -veneellään.

LYS 2 -luokan mestaruuden vei Heinolan Pursiseuran kippari Heikki Ilola Karoliina-veneellään.

Jyväskylän Veneseuran Kalle Ahola Hattiwatti-veneellä valloitti tiukan LYS 3 -luokan ja lisäksi vei LYS-kertoimella tasoitetun kilpailun eli ”Tallukkajahdin” komean kiertopalkinnon.

LYS 4 -luokan mestariksi purjehti 40. kertaa Päijännepurjehduksessa purjehtinut Kauko ”Kake” Kanninen. Heinolan Pursiseuraa edustavan Kannisen vene on nimeltään Celavie.

H-kannun eli H-veneluokan paras oli Lahden Purjehdusseuraa edustava Timo ”Mano” Malinen miehistönään Janne Heikkilä ja Jari Leinonen. H-veneitä oli Synsam Päijännepurjehduksessa runsaasti ja kilpailu tiukkaa.

Synsam Päijännepurjehduksen ja 40. Päijännepurjehduksen himotuin palkinto on kuvan ”Päijänneruori” ja se meni Heinolan Pursiseuran Jyri Lehtiselle. Auvon miehistössä purjehtivat Tomi Alitalo, Emilia Alitalo, Harri Lehtinen, Mikko Ryymin, Pekka Honkavaara, Jari Halmesuo, Anna Henderson, Tatu Lappalainen, Panu Salo ja Esko Naukkarinen.

Lisätietoja

Lähde: Synsam Päijännepurjehduksen tiedotus
Kuva: Synsam Päijännepurjehdus/Pepe Korteniemi

 

 

X