Tilaa
Kilpailut

Päijännepurjehdus 2023: Juhlavuosi pohjois-Päijänteellä

13.07.2023

Kirjoittajapasi nuutinen

Kuvaajamagdalena weckström

Päijännepurjehdus järjestetään tänä vuonna 50. kertaa. Juhlavuonna käytetään toisen kerran rataratkaisua, jossa lähtö ja maali ovat samassa satamassa. Viime vuonna ajettiin Padasjoelta Judinselälle ja takaisin, eli keskisen Päijänteen alueella.

Nyt kisasatama, ennakkovalmistelujen ja loppujuhlien tapahtumapaikka on Juurikkasaari Säynätsalossa. Se on myös järjestävistä seuroista Jyväskylän Veneseuran kotisatama, se toinen on Lahden Purjehdusseura.

Reitin pohjoispäässä on yleisön katsomoiksi sopivista paikoista ehkä paras Kärkistensalmen silta. Launatin aamupäivän lähdöistä veneet purjehtivat Judinsalon majakalle ja sen kierrettyään palaavat takaisin. Ratojen pituuksissa on hieman eroja luokittain, mutta suunnitelman mukaisesti suurin osa ennättää maaliin lauantain ja sunnuntain välisen yön aikana.

Reittiuudistuksen tarkoitus on ollut järjestelyjen helpottaminen keskittämällä tapahtumat ja organisaatio yhteen paikkaan. Kevennys koskee etenkin kisaisäntiä, mutta myös osallistujilla huolet miehistöjen siirtokuljetuksista vähentyvät. Purjehdittu matka on uudella reitillä samaa luokkaa kuin ennenkin, noin 65 meripeninkulmaa.

Osallistujamäärältään Päijännepurjehdus on ilman muuta Suomen suurin sisävesiregatta, ja kilpailee parhaina vuosinaan tasapäisestä Suomenlahden isojen kilpailujen kanssa maan suurimman pursikisan tittelistä.

Päijännepurjehdus 21.-23.7.2023

Lue myös nämä

X