Tilaa
Uutiset

Pääsylippuja Itämereen vedenalaisen luonnon auttamiseksi myydään tänäkin kesänä

Viime kesänä Baltic Sea Action Group (BSAG) keräsi 254 000 € Itämeren suojeluun myymällä pääsylippuja Itämereen. Tämän vuoden kesäkampanjan tavoite on 300 000 €.

28.06.2024

KirjoittajaSatu Björn

Pääsylippujen myynti Itämereen jatkuu myös tänä kesänä. Varainhankintakampanjan tavoitteeksi on asetettu 300 000 €. Kerätyt varat käytetään etenkin meriluonnon monimuotoisuuden suojeluun.

Kolme keskeistä keinoa suojella ainoaa mertamme

Itämeri on yksi maailman saastuneimmista meristä, jonka pelastamiseksi BSAG toimii sekä merellä että maalla. Tällä hetkellä työssä korostuu erityisesti kolme keihäänkärkeä: Meriluonnon monimuotoisuutta turvataan auttamalla yksityisiä maanomistajia suojelemaan luontoarvoiltaan merkittäviä merialueita. Ship Waste Action -kiertotalousyhteistyön avulla puolestaan vähennetään rahtialusten jätevesipäästöjä mereen. Yhteistyön ansiosta maihin purettujen ja sitä kautta kiertotaloudessa hyödynnettyjen jätevesien määrä on yli kolminkertaistunut kahdessa vuodessa.

Kolmas erityisen tärkeä hanke on uudistava maanviljely, joka parantaa satoja, auttaa hiilen sitomista maaperään ja edesauttaa ravinteiden pysymistä pelloilla sen sijaan, että ne ajautuisivat vesistöihin.

”Uudistavan viljelyn ytimessä on hyväkuntoinen peltomaa. Yhdistämällä parhaat tutut ja uudet viljelykäytännöt voimme jatkuvasti parantaa peltomaan kasvukuntoa. Hyväkuntoinen maa varastoi ravinteet tehokkaasti, mikä pienentää niiden huuhtoutumisriskiä vesistöihin. Näin rehevöityminen vähenee ja Itämeren tila paranee”, kuvailee uudistavan maatalouden projektipäällikkö Anne Antman BSAG:sta.

Itämeren suojeluun voi osallistua lunastamalla pääsylipun Itämereen BSAG:n verkkokaupasta: itämerikesäkuntoon.fi. Työtä voi tukea myös lahjoituksella MobilePay-numeroon 32111.

Lue myös nämä

X