Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Jutut

Merimiestaidot: Terveiset Meriturvan harjoitusaltaasta – Pääsenkö pelastuslauttaan?

23.11.2006

KirjoittajaAnne ja Steffi Sjöholm

Meriturvan pelastautumiskoulutusyksikössä Lohjalla pääsi harjoittelemaan todenmukaisissa olosuhteissa.

Ryhmä purjehtijoita seisoo vesimäärältään Suomen suurimman sisäaltaan reunalla Meriturvan pelastautumiskoulutusyksikössä Lohjalla. Jokaisella on päällään oranssit haalarit ja pelastusliivit. Merikapteeni ja kouluttaja Juha Tuulikangas antaa komennon astua altaaseen.

Antoisan päivän aikana opitaan paitsi punnertamaan pelastuslautaan, myös kellumaan yksin ja ryhmässä, uimaan letkassa ja kiipeilemään turvaan viiden metrin korkeuteen. Viimeisissä harjoituksissa koko porukka nostetaan vedestä ”laivaan” MOR-lautalla ja lopuksi ”helikopteriin”.

Pursiseura HSS:n Meriturvalta tilaamaan kurssiin osallistuneet totesivat sen niin hyödylliseksi, että yksi oli valmis määräämään kurssin käymisen ”puolipakolliseksi” kaikille seuran jäsenille.

Harjoitusaltaassa on ”parhaimmillaan” metrin aallot, tuule yli 20 m/s ja sataa vaakasuoraan. Kaikki on kuitenkin turvallista ja tiukasti valvottua. Pelastuslauttaan nouseminen ei ole helppoa. Voi olla, että väsyneenä jaksaa yrittää vain kerran. Vahvemmat auttavat uupuneita.

Lue juttu Vene-lehdestä 11/2006

 

X