Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Jutut

Osasto 6a49: ”Maailman kaunein vene”

15.02.2013

KirjoittajaPetter Lundberg

Petter Lundberg

Mustanruskea Riva Aquariva Cento lepää messualueen rauhallisimmassa kohdassa kaukana hälinästä. Messuvieraat käyvät tutkimassa harvinaisuutta ja niin kävimme mekin.

Blue Oceanin Seppo Sutela, joka on messuilla esittelemässä venettä, istuu mukavasti nojatuolissa.

– Tuollaisen esitteleminen tekee samaan aikaan ylpeäksi ja nöyräksi, hän paljastaa. – Monet vieraat ovat tuota ihmeteltyään tulleet kättelemään ja sanomaan että nyt kaikki on nähty.

Riva Aquariva Centoa on valmistettu vain neljätoista kappaletta, ja sen rakenne perustuu Aquarivan alkuperäiseen malliin. Cento-sarja luotiin juhlistamaan sadannen Aquariva-veneen valmistumista. Messuhallissa oleva kaunotar on ainoa laatuaan Pohjoismaissa.

– Mielestäni veneen kauneus ja käyttökelpoisuus kulkevat käsi kädessä, Sutela ylistää. – Tämä liikkuu loistavasti ja erittäin elegantisti.

Katselemme, kun vanhempi mies silmäilee venettä ja hetken sitä ihmeteltyään koskettaa sen mustaa kylkeä.

– Ihmisillä on hassu tapa koskettaa tuota venettä aina hetken päästä, eikä siinä mitään, Sutela nauraa hyväntahtoisesti.

Sutela innostuu lopuksi kehumaan Venemessuja ”isojen poikien karkkikaupaksi” ja ”alan pyhäksi tapahtumaksi”.

– Täällä on aivan loistava tarjonta, erityisen innoissani olen moottoriveneistä, hän hehkuttaa, mutta löytää myös parantamisen varaa: – Purjeveneitä saisi mielestäni olla enemmän mukana.

Lisätietoja 

X