Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Jutut

Osasto 1e11: Saaristolääkäri turvaa veneilijän kesän

10.02.2013

KirjoittajaJohanna Keponen

Johanna Keponen

Saaristolääkärien lääkärivenepalvelu on hoitanut Saaristomeren veneilijöitä ja kesämökkiläisiä jo kymmenen vuotta. Hoitoa ovat saaneet niin tapaturmat, haavat, punkin puremat, akuutit aivokuumeet kuin nyrjähdyksetkin.

Lääkärivenepalvelusta vuonna 2003 alkunsa saanut yritys on kasvanut ympäri vuoden auki olevaksi lääkäriasemaksi. Kesällä asema on veneilijöille turvasatama, jonne on helppo tulla, sillä se sijaitsee vain 200 metrin päässä Paraisten vierassatamasta.

Lääkäriveneen voi tilata kotikäynnille. Palvelua on myös kehitetty helpommin tavoitettavaksi.

– Lääkäriveneillä pidetään nykyään drive-in-tyylisiä pikavastaanottoja. Jos näkee veneen, voi tulla koputtelemaan, vaikkei ole aikaa varannutkaan. Esimerkiksi tulehtuneen hyönteisen piston voi tulla tarkistuttamaan, kertoo Saaristolääkärien perustaja Janne Castrén ja kannustaa suomalaisia rohkeasti käymään lääkärissä.

Punkkibussista rokotus puutiaisaivokuumetta vastaan

Saaristomeren alue on punkkien levittämän puutiaisaivokuumeen merkittävin riskialue. Rokotus on ainut keinoa suojautua sairaudelta, sillä puutiaisaivokuumeeseen ei ole olemassa varsinaista hoitoa. Rokotuksen ottamista suositellaan erityisesti riskialueella oleville.

Saaristolääkärien Punkkibussin rokotuskierros käynnistyy venemessuilta. Rokotuksia annetaan myös lääkäriasemalla ja veneessä. Castrén kiittelee, että rokotuksien tarpeellisuuteen on havahduttu hyvin, kun tietoisuus taudista on lisääntynyt.

Saaristolääkärien Punkkibussissa rokotetaan puutiaisaivokuumetta vastaan osastolla 1e11. Rokotuksen saa odottaessa ilman ajanvarausta. Alle 16-vuotiaille rokotuksen hinta on 45 euroa ja aikuisille 50 euroa.

Lisätietoja 

X