Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Jutut

Örön uusi yrittäjä: ”Kuulemme mielellämme, mitä toiveita ja ideoita asiakkailla on”

Kesällä 2019 monikaan asia ei vielä muutu, koska vuokrasopimus saatiin solmittua vasta helmikuun lopulla. Tulevaisuuden suunnitelmia yrittäjällä kuitenkin riittää: kesäteatteria, karaokea, sukellusta, telttamajoitus puussa, kuplafutista, oma postimerkki...

10.03.2019

KirjoittajaAnne ja Steffi Sjöholm

Metsähallitus on tehnyt sopimuksen Örön saaren vierasvene-, ravintola- ja majoituspalveluista uuden yrityksen, West Coast Seaservice Oy Ltd:n kanssa. Yritys toimii jo Kylmäpihlajan majakkahotellissa, Kuuskajaskarin loma- ja linnakesaarella sekä Vepsän ulkoilusaarella.  Toimitusjohtaja Teemu Knuutilalla on parinkymmenen vuoden kokemus alalta.

”Kesällä 2019 monikaan asia ei vielä muutu.  Ja toivon muutenkin, että asiakkaat eivät hirveästi arvostele meitä tulevan kesän pohjalta. Meillä tulee ihan älytön kiire, että saamme homman pyörimään, kun vuokrasopimus saatiin allekirjoitettua vasta helmikuun lopussa. Olen tähän mennessä ollut saarella vain kolme tuntia”, Knuuttila kertoo laskiaissunnuntaina.

Saaren palvelut pyritään saamaan käyntiin toukokuun aikana, viimeistään kuitenkin kesäkuun alusta. Työpaikat on laitettu auki, ja Knuutilan mukaan kysyntää onneksi on.

Satamamaksu tulee olemaan 27–28€ eli samaa luokkaa kuin viime kesänäkin. Satamamaksuun kuuluva saunavuoro saattaa muuttua aamusaunaksi, sillä rantasaunaa on tarkoitus ottaa iltaisin aiempaa enemmän varauskäyttöön.  Saunan lähelle suunnitellaan vuokrattavia merivesipaljuja, ja saunan kaavaillaan kuuluvan tarjoilualueeseen.

”Suunnitteilla on pubi tai joku muu ’after sailing club’, jotta ei tarvitse istua naapuriveneessä. Haluamme varmistaa, että satamassa on yörauha. Vakka-Suomen pienpanimolta tulee meille oma bisse.”

”Ruokatarjonta muuttuu heti ensi kesänä. Sataman kalaruuat vaihtuvat pizzaan ja hampurilaisiin. Ravintolan seisovassa pöydässä ei ole enää lounasaikaan kotiruokaa, vaan tarjolle katetaan saaristolaispöytä. Toki à la carte säilyy iltaisin”, Knuutila jatkaa.

Majoitustarjontaan on tulossa lisänä mahdollisuus yöpyä puuhun kiinnitetyssä teltassa, ja etenkin kansainvälisiä hotellivieraita tavoitellaan laittamalla Örön majoitukset booking.com-palveluun.

Knuutila pursuaa muitakin ideoita, joista ainakin osan toteuttaminen jää tuleville kesille. Suunnitteilla on esimerkiksi kiinteä sääasema, Örön postimerkki ja postikonttori, karaokeiltoja ja kuplafutista.

Matkailualalla kehitteillä on erilaisia yhteistyökuvioita kuten melontaretketiä, sukellusta, soutukisoja, polkujuoksua, viihdetapahtumia ja kesäteatteria.

Sen sijaan kauppa saa mennä, eli elintarvikkeita ei enää myydä. Hammasharjaosastoa sekä matkamuistoja on tarjolla edelleen. Myös opastetut kierrokset jatkuvat saaressa. Saarelle pääsee edelleen myös laivakuljetuksella Hangosta ja Kasnäsistä. Vuoroja ajavat kesällä 2019 ainakin Vitharun ja Wilson Charter.

Saaren palvelut pyritään saamaan käyntiin toukokuun aikana, viimeistään kuitenkin kesäkuun alusta alkaen.

”Kuulemme mielellämme, mitä toiveita ja ideoita asiakkailla on Örön suhteen”, Knuutila sanoo.

Örön saaren omistaa Suomen valtio ja sitä hallinnoi Metsähallituksen Luontopalvelut. Puolustusvoiminen käytössä ollut saari avautui yleisökäyttöön 2015. Viime vuonna Örön saarelle tehtiin noin 30 000 käyntiä. Metsähallitus on investoinut 5,5, miljoonaa euroa saaren kehittämiseen.

X