Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Uutiset

ORC Worlds, Ancona: Audi Offshore Team edustaa Suomea

18.06.2013

KirjoittajaKiti Westerback

Audi Offshore Team

Audi Offshore Team lähtee avomeriveneiden MM-kilpailuihin Italiaan.

Kilpailut järjestetään kesäkuun viimeisellä viikolla Adrianmeren rannalla Anconassa.

MM-kilpailuja varten vuokrattiin italialainen GP 42 -vene Airis. Kokonaan hiilikuidusta rakennettu Airis on yksi maailman nopeimmista 42-jalkaisista yksirunkoveneistä: se sijoittui italialaismiehistön purjehtimana viime vuonna Helsingin MM-kilpailuissa pronssille. Anconan MM-kilpailuissa vene purjehtii nimellä Airis powered by Audi.

Anconassa vene purjehtii Suomen lipun alla ja sen kipparina toimii Jani Lehti. Veneen miehistöön kuuluu seitsemän suomalaista (Pekka Johansson, Vili Kaijansinkko, Kaarlo Karvonen, Sami Laxman, Henrik Resman ja Jukka Uusitalo), kaksi italialaista (Cesare Bressani ja Massimo Farina) ja yksi kroatialainen purjehtija (Marko Marinovic).

– Neuvottelimme pitkään mahdollisimman nopean ja kilpailukykyisen veneen hankkimisesta Italian MM-kilpailuihin. Olemme iloisia, kun pääsimme sopimukseen asiasta Airiksen kipparin Cesare Bressanin kanssa. Airis on parhaiten MM-tasolla menestynyt GP 42 -tyyppinen vene ja sen kanssa miehistöllämme on mahdollisuudet taistella MM-kisojen kärkipaikoista, kertoo Jani Lehti.

– Suurimpana haasteena on tämän herkän ja huippunopean veneen saaminen parhaaseen mahdolliseen vauhtiin lyhyen harjoittelujakson aikana. Treenipäiviä on vain kolme ennen MM-kilpailujen alkamista. Tilannetta helpottaa toki se, että miehistöön kuuluu kaksi purjehtijaa veneen vakiomiehistöstä.

Audi Offshore Teamin saavutuksiin kuuluu mm. kuusi avomeripurjehduksen suomenmestaruutta ja MM-pronssi. Viime vuoden MM-purjehduksissa se oli 7:s.

Lisätietoja

X