Tilaa
Jutut

On tärkeämmän kausihuollon aika

01.10.2010

KirjoittajaKiti Westerback

Telakointi

Suuri osa veneistä on jo nostettu vedestä ja pitkä talvi on edessä. Puolalaiset meteorologit povaavat seuraavasta kylmintä talvea tuhanteen vuoteen.

Syksyllä on edessä veneen kunnon ja arvon säilymisen kannalta oleellisin aika. Syyshuoltoon verrattuna kevätkunnostus on laiminlyötyjen telakointitoimien kiireistä, kallista ja vajavaista paikkausta.

Telakoinnissa ei ole mitään mystiikkaa, se on tavallista arkista työtä ja asioiden hoitamista järjestykseen. Oikoteitä ei ole, ei myöskään mitään hokkuspokkus-temppuja, joilla hommat hoituvat vain nappia painamalla. Aikaa on syytä varata runsaasti, mutta kärsivällisyys palkitaan.

Kannattaa myös muistaa vanha totuus, että mitä pidemmälle veneen syyshuollon ja talvitelakoinnin siirtää, sitä enemmän työn tekijät manaavat sateisia säitä ja kylmettyneitä käsiä.

Venenetistä löydät monta vinkkiä, mm.

Dieselmoottorin syyshuolto
Huoltamaton akku tuhoutuu talvella
Kuivapallojen idea
Kymmenen vinkkiä syyshuoltoon
Moottori – onko se kunnossa?
Perämoottorin syyshuolto
Purjeet kuivina talvisäilöön
Septitankki puhtaaksi
Sisäperämoottorin syyshuolto
Syyshuolto
Telakalla kaikki kunnossa?
Telakoinnin ja talvisäilytyksen vakuutukset
Telakointi
Uusi keino puhdistukseen

Ja jos ajankohtaista onkin kaupanteko, siihenkin pulmaan löytyy Oppaat-palvelusta apua Venekauppa-kokonaisuudesta: kauppakirjan malli, käytetyn kaupan pelisäännöt ja pikakurssi sekä käytetyn veneen ostajan tarkistuslista

Kuva: Timo Utter

Lue myös nämä

X