Tilaa
Uutiset

Olympiapurjehdus: Tapper kolmantena ja Tenkanen kuudentena Trofeo Princesa Sofiassa

Tapper kolmantena, Tenkanen kuudentena ja Petäjä-Sirén yhdeksäntenä Mallorcalla.

03.04.2019

KirjoittajaJukka Hiiro

Suomalaiset olympiapurjehtijat kisaavat parhaillaan Mallorcalla ja suuntaavat Trofeo Princesa Sofian kultafinaaleihin hyvissä asemissa. Kaarle Tapper (Laser standard) on kahden päivän jälkeen kolmantena, Tuula Tenkanen (Laser radial) kuudentena ja Monika Mikkola (Laser radialissa) kymmentenä.

”Otin hyvät startit ja pääsin tekemään suunnilleen sitä, mitä pitikin. Olin nopea lensseillä (myötätuuliosuuksilla)”, sijat kaksi ja kolme purjehtinut Tapper kommentoi SPV:n tiedotteessa.

Tenkanen oli puolestaan harmissaan päivän ensimmäisen lähdön sijoituksestaan (29.), mutta seuraavasta hän nappasi lähtövoiton.

”En voi kyllä olla tyytyväinen päivääni, sillä karsintalähdöistä ei pitäisi ottaa tuollaisia pommeja pisteisiin. Jos ekassa lähdössä otin huonon startin huonosta päästä, niin toisessa otin hyvän startin hyvästä päästä”, Tenkanen summaa.

Monika Mikkola oli tasaisen varma sijoittuen lähdöissä kahdeksanneksi ja kolmanneksi.

Tuuli Petäjä-Sirén ja muut RS:X-lautailijat pääsivät aloittamaan kilpailun vasta tiistaina. Petäjä-Sirén purjelautaili sijat 10, viisi ja yhdeksän, joilla on kokonaistilanteessa yhdeksäntenä.

”Tämä oli mukava alku kisaan ja lupaa hyvää myös ensi viikon EM-regattaa ajatellen. Olen tyytyväinen erityisesti startteihini. Koska tämä kisa on minulle EM-lämmittelyä, saatan pitää jonkun vapaapäivän tämä viikon aikana”, Petäjä-Sirén sanoi.

Palma de Mallorcan edustalla purjehdittava kevätregatta on kerännyt yhteen 10 olympialuokkaa, yli 1200 purjehtijaa, ja miltei 900 venettä 67 eri maasta. Kilpailu päättyy 10 parhaan mitalilähtöihin lauantaina 6. huhtikuuta.

Tuula Tenkanen ja Tuuli Petäjä-Sirén. Iina Airio/SPV

Lue myös nämä

X