Tilaa
Uutiset

Nuorten olympialaiset Singaporessa: Tapper neljäs

25.08.2010

KirjoittajaKiti Westerback

SPH-SYOGOC/Alphonsus Chern  

Byte CII-luokan ensimmäiset nuorten olympiakullat on jaettu. Poikien kisassa voiton vei Yhdysvaltain Neitsytsaarten Ian Barrows. Koko kisan ajan kärkitaistelussa mukana ollut Suomen Kaarle Tapper jäi neljänneksi. Olympiamitali jäi Tapperilta vain neljän pisteen päähän. Finaalipurjehduksen 11. sija ei tyydyttänyt 14-vuotiasta purjehtijalupausta.

– Tänään oli vaikea 2-4 m/s tuuli. Lähtö meni täydellisesti pieleen. Nousin koko ajan lähdössä, mutta matka vain loppui kesken, Tapper kertoo.

Tyttöjen sarjassa kultaa purjehti Itävallan Lara Vadlau. Suomen Niki Blässar oli lopulta 9:s.

– Startti meni ihan ok ja kisa lähti hyvin käyntiin. Ensimmäisellä kierroksella olin neljäs. Se olisi riittänyt lopputuloksien viidenteen sijaan. Viimeisellä lenssillä jouduin pläkään ja sitten tulikin jo maali vastaan, lopulta lähdön 12:nneksi pudonnut Niki Blässar summaa.

Nuorten joukkueessa on Jussi Kanervolla (100 m aidat) ja Petra Ollilla (paini) tuliaisina pronssimitalit.

Joukkueen johtaja Peter Brüll piti joukkueen suoritusta onnistuneena.

– Urheilijat edustivat Suomea hyvin. Tuloksena oli kaksi mitalia, omia ennätyksiä ja useita sijoituksia kymmenen joukkoon. Pääasia on, että urheilijat saivat monta arvokasta kokemusta uran jatkoa varten, totesi Brüll tuoreeltaan viimeisten kisasuoritusten jälkeen.

Suomalaisurheilijoiden ohjelmaan kuuluvat vielä kisojen päättäjäiset huomisiltana. Lauantaina edessä on kotimatka.

Nuorten olympialaiset järjestettiin ensimmäistä kertaa. Seuraavista nuorten olympiamitaleista kisataan talvilajeissa vuonna 2012 Innsbruckissa.

Kisakuulumisia voit lukea myös Niki Blässarin blogista

Lisätietoja

Kuva: SPH-SYOGOC/Alphonsus Chern
Lähde: Purjehtijaliiton tiedotus

Lue myös nämä

X