Tilaa
Uutiset

Nuorten olympialaiset Singaporessa: Mukana kaksi suomalaista purjehtijalupausta

15.08.2010

KirjoittajaKiti Westerback

SYOGOC
Singaporessa järjestetään kaikkien aikojen ensimmäiset nuorten olympialaiset, joihin osallistuu n. 3 500 urheilijaa, 14-18 vuoden ikäluokista. Kisat ovat Kansainvälisen Olympiakomitean alaisuudessa järjestettävä tapahtuma, jossa yhdistyvät urheilu, kulttuuri ja koulutus.

Nuorten olympialaiset alkoivat avajaisilla maailman suurimmalla kelluvalla lavalla lauantaina 14.8.

Singaporessa järjestettävissä kisoissa purjehditaan kahdessa luokassa, Byte CII:ssa ja Techno 293 -purjelautaluokassa.

Olympiaregatassa Byte CII-luokassa mitaleista kisaa yhteensä 43 maata. Tyttöjen kisassa on mukana kaikkiaan 32 ja poikien kisassa on 29 purjehtijaa. Jokaisella maalla voi olla korkeintaan yksi edustaja kummassakin sarjassa. Olympiaregattaan saavat osallistua vuonna 1994 ja 1995 syntyneet.

Syyskuussa 15 vuotta täyttävällä Kaarle Tapperilla on takanaan varsin onnistunut kausi. Nuorten olympialuokasta Byte CII:sta hänellä on tältä vuodelta jo EM-hopea ja MM-pronssi. Heinäkuun lopussa hän purjehti lisäksi E-jollien MM-pronssia.

– Lähden Singaporeen hyvällä mielellä. Viimeistelyharjoitukset on tehty, ja kaiken pitäisi olla kunnossa. Jollat saadaan Singaporesta, mutta omat köydet otettiin mukaan. Sääennusteet lupaavat heikkoa tuulia ja kuumaa. Toivon kuitenkin parempia tuulia, Kaarle Tapper kertoo.

Tapper odottaa kisan olevan kovatasoisen.

– Kisassa on mukana kovia nimiä. Purjehduksista tulee varmasti tiukkoja.

Suomen toinen edustaja Niki Blässar on Byte CII:n hallitseva maailmanmestari huhtikuulta. 15-vuotias NJK:lainen toimi Suomen joukkueen lipunkantajana kisojen avajaisissa lauantaina.

Nuorten olympiaregatta purjehditaan 17.-25. elokuuta.

Lisätietoja

Kuva: SYOGOC
Lähde: Purjehtijaliiton tiedotus

 

Lue myös nämä

X