Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Jutut

Norppaliveä katsottiin yli miljoona kertaa

Kahtena viime keväänä Norppaliveä ja julkkisnorppa Pullervon köllöttelyä on katsottu yli viisi miljoonaa kertaa. Suuri osa katsojista on ulkomailta, erityisesti Saksasta.

11.06.2018

KirjoittajaTomi Peurakoski

Saimaannorppien löhöilyä on voinut jälleen tänä vuonna seurata nettikameran kautta. WWF avasi Norppaliven toukokuussa. Suosio oli välittömästi taattu ja viime vuoden katsojamäärät näyttävät rikkoutuvan. Kahtena viime keväänä Norppaliveä ja julkkisnorppa Pullervon köllöttelyä on katsottu yli viisi miljoonaa kertaa. Suuri osa katsojista on ulkomailta, erityisesti Saksasta. Tänä vuonna Norppalive on osa WWF:n laajempaa livekamerasivustoa, WWF:n Luontoliveä.

Toukokuussa Pullervo ja ilmeisesti Päivö-norppa ovat köllötelleet kivillään harvinaisen pitkiä aikoja. Tältä keväältä ja alkukesältä Norppalive on jo suljettu, ja vaikka Pullervo ja Päivö loikoilivat kivellä tiiviisti toukokuussa vain noin viikon ajan, oli Norppalive suosittu. Suoraa lähetystä katsottiin yli miljoona kertaa. Koosteen kaudsta voi yhä katsoa Norppaliven nettisivulla.

”Norppa on suomalaisille ikoninen eläin. Moni siitä tietää, mutta harva on sen luonnossa nähnyt”, WWF:n viestinnän asiantuntija Joonas Fritze sanoo.

”Norppaliven suosio johtuu varmaan siitä, että ihmiset ehtivät kertoa toisilleen, kun Pullervo on noussut kivelle. Sen takia on tärkeää, että Pullervo makoilee kivellä mahdollisimman pitkiä aikoja, että ihmiset ehtivät itse katsomaan livekuvaa.”

WWF aloitti huhtikuussa Norppaliven suursuosion innoittamana myös muita livelähetyksiä luonnosta. WWF:n Luontolive -sivuilla voi seurata nyt paitsi saimaannorppia myös metsäpeuroja ja liito-oravaa. Lisäksi osoitteessa luontolive.wwf.fi voi kuunnella luonnon ääniä suorassa lähetyksessä.

WWF:n Norppalive näkyy katsojille niin kauan kun Pullervo ja Päivö käyvät kivillä köllöttelemässä. Kivellä norpat kuivattelevat ja vaihtavat karvansa. Kun karva on vaihtunut, jättävät norpat suosikkikivensä.

Kaikkien Luontoliven eri kamera- ja äänihankkeiden tavoitteena on levittää tietoa harvinaisista eläinlajeista ja niiden kohtaamista uhkista sekä innostaa ihmisiä osallistumaan luonnon suojeluun.

X