Tilaa
Uutiset

Nordic Youth Sailing Championships, Sønderborg: Suomalaiset optipurjehtijat kärjen tuntumassa Tanskassa

28.07.2011

KirjoittajaKiti Westerback

Berit Virtanen-Thewlis 

Suomalaiset ovat päässeet hyvin mukaan kärkiryhmiin sekä tyttöjen että poikien sarjoissa optimistijollien PM-kisojen kevyissä tuulissa Tanskassa.

Parhaista suomalaissuorituksista kahden päivän jälkeen vastasivat tyttöjen kuudennen lähdön voittanut Ronja Grönblom (HSS) kolmannella sijalla ja poikien sarjassa neljänneksi purjehtinut Lauri Iivarinen (TP).

Kauden parhaita suorituksia

Muidenkin suomalaisten suoritukset ovat antaneet aihetta iloon valmentajille ja kisapaikalla jännittäville vanhemmille. Poikien sarjassa 20 parhaan joukossa ovat myös Sam Stenman, Martin Mikkola, Teemu Suonperä ja Jacon von Koskull. Tyttöjen puolella hyviä suorituksia ovat esittäneet mm. Emilia Winqvist, Ebba Stelander, Aino Ikonen ja Vaije Maan.

– Optimistipurjehtijoiden taso on pohjoismaissa kova, ja suomalaiset joutuvat tekemään parhaansa taitavien kisakumppaniensa seurassa, totesi valmentaja Matilda Ajanko toisen kisapäivän päätteeksi. – Kaikki suomalaiset ovat purjehtineet odotetusti, ja muutama heistä on selvästi tekemässä kauden parasta suoritustaan.

Sønderborgissa kisaa tänä vuonna yhteensä 180 optimistijolla edustaen kukin oman maansa huippua. Purjehtijat kisaavat tyttöjen ja poikien ryhmässä yksilöinä, ja lisäksi joukkuepurjehduskisassa ennalta valituissa ryhmissä.

Tyttöjen kisaa johtaa tällä hetkellä Ruotsin Ida Svensson pisteen erolla joukkuetoveriinsa Stefenie Lindhiin. Poikien kärkitilaa pitää Norjan Jacob Lepperød.

Mestaruudet ratkeavat perjantaina.

Lisätietoja

Lähde: TaPSin ja PM-joukkueen tiedotus
Kuva: Berit Virtanen-Thewlis

 

 

Lue myös nämä

X