Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Uutiset

Nord Stream Race Helsinkiin 19.-21.10.

28.09.2012

KirjoittajaKiti Westerback

Kurt Arrigo

60-jalkaiset Swanit saapuvat Pietarista Helsinkiin lokakuussa kilpailemaan Nord Stream Racen ensimmäisen osuuden voitosta.

Tänä vuonna ensimmäistä kertaa järjestettävä purjehduskilpailu tuo Suomenlahdelle viisi 60-jalkaista Swan-alusta.

Kisa alkaa 18. lokakuuta Pietarista, josta kaunottaret purjehtivat suoraan Helsinkiin. Parikisaregatta ajetaan lauantaina 20.10., ja sunnuntaina 21.10. voi aluksiin tutustua Helsingin Eteläsatamassa.

Maanantaina 22.10. alukset jatkavat matkaansa Ruotsin Gotlantiin ja sieltä eteenpäin Saksan Greifswaldiin, jonne kisan on määrä päättyä lauantaina 27.10.

Kansainvälinen

Kutsukilpailuun osallistuu viisi joukkuetta: Euroopan (Team Europe), Ranskan (Team France), Saksan (Team Germany), Hollannin (Team Holland) ja Venäjän joukkue (Team Russia).

Purjehtijat ovat kotoisin yli viidestätoista Euroopan maasta, ja kansainvälinen tuomaristo saapuu Isosta-Britanniasta, Tanskasta, Virosta, Ruotsista, Suomesta, Venäjältä ja Saksasta.

Haastava reitti

Uusi purjehduskilpailu on suunnattu erityisesti purjehtijoille, jotka hakevat uusia haasteita. Joukkueet navigoivat 750 mpk haastavaa reittiä Venäjän, Suomen, Ruotsin ja Saksan vesien halki.

Nimensä kilpailu sai siitä, että venekunnat seuraavat Nord Stream -kaasuputkilinjan reittiä Itämeren poikki.

Nord Stream Racessa kilpaillaan tiiviissä laivueessa raa’assa ja nopeatempoisessa ympäristössä hyytävällä lokakuisella Itämerellä. Nautorin Suomessa rakentamat German Frersin suunnittelemat alukset on luonnostaan tehty kestämään näitä äärimmäisiä purjehdusolosuhteita.

– Swan 60 on erityisen hauska vene kilpailla, ja aion seurata kilpailua suurella mielenkiinnolla, Nautorin hallituksen puheenjohtaja Leonardo Ferragamo kertoo.

Lisätietoja

Kuva: Kurt Arrigo

X