Tilaa
Arvostelut

Nissen perämoottorit

Nissen perämoottorit perustuu tuttuun konseptiin, Manne Stenrosin upeisiin valokuviin. Tällä kertaa yhtä tärkeässä osassa on toimittaja Juha Virtasen asiantunteva ja soljuva teksti.

27.05.2015

KirjoittajaRisto Nordell

KustantajaA la Carte
Hinta39,95 €

Monet muistavat legendaarisen Nils ”Nisse” Häggblomin Porvoon ja myöhemmin Tirmon ja Tolsan perämoottorimuseosta, sekä Helsingin venemessuilta. Häggblom on tutkinut yli 60 vuotta historiallisten perämoottoreiden salaperäistä sielunelämää.  Nissen moottorivarasto on kasvanut tasaisesti ja viime vuonna perätuuppareita oli kokoelmissa jo  lähemmäs 500.

Ei siis ihme, että Nisse Häggblom on vähintään yhden kirjan arvoinen ilmestys suomalaisen veneilyn historiassa.

A la carte -kirjojen julkaiseman kirjan aluksi Virtanen piirtää pienen henkilökuvan Häggblomista. Sen jälkeen kaikki onkin sitten silkkaa perämoottoreiden historiaa varhaisista 1900-luvun alun malleista aina  70-luvulle saakka.

Virtanen luonnehtii tarkasti moottoreiden teknisiä ominaisuuksia ja kertoo myös suunnittelijoista ja tuotantoprosesseista.

Vankan sisältönsä kirja yltää ohi tavanomaisen selailuteoksen kattavaksi  katsaukseksi perämoottoreiden kehityshistoriaan.

Suomalainen.com

Lue myös nämä

X