Tilaa
Uutiset

Naviwheel-ohjausjärjestelmä – Manööverit helpoksi

NaviWheelin avulla venettä pystyy pyörittämään täysin paikallaan ja liikkumaan mihin suuntaan tahansa.

23.10.2020

Kirjoittajatomi peurakoski

Kukapa miestä ei olisi taistellut navakassa sivutuulessa ja ahtaassa satamassa, että osuuko vene oikeaan paikkaan oikeassa asennossa. Apuun on kehitetty suomalaisen G-Boats Oy:n NaviWheel, jolla voidaan venettä ohjata tarkasti pienellä ratin näköisellä joystickilla – tai vaikka omalla kännykällä.

Laitteisto koostuu neljästä vesipropulsiosuuttimesta, jotka on asennettu veneen neljään kulmaan osoittamaan viistosti ulospäin. Niiden avulla venettä pystyy pyörittämään täysin paikallaan ja liikkumaan mihin suuntaan tahansa NaviWheel-ohjaimen osoittamaan suuntaan. Uivassa venenäyttelyssä elokuussa testaamani NaviWheelillä varustetun Busterin ohjaus toimi kuin unelma ahtaassa satama-altaassa.

Perämoottoria ei tarvinnut laskea lainkaan veteen satamamanöövereiden aikana, sillä liikuttamisen hoiti NaviWheel-järjestelmä yksin. Tarkkaa hintaa järjestelmälle ei kerrota, sillä se asennetaan jo tehtaalla veneen lisävarusteeksi, mutta sen arvioidaan olevan noin kymmenen prosenttia veneen hinnasta. NaviWheel helpottaa veneen parkkeerausta huomattavasti ja vähentää stressiä satamissa.

Lisätiedot NaviWheel

Lue myös nämä

X