Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Jutut

Nainen ja mies yli laidan – Veneen suuri soutuvenetesti käynnistyi Saimaalla

Vene testaa ja vertailee viisi suosittua suomalaista soutuvenettä. Testaamme myös sitä, miten helppoa tai vaikeaa on nousta vedestä takaisin soutuveneeseen.

13.06.2020

KirjoittajaIsmo Virta

KuvaajaMarkus Pentikäinen

Veneen suuri soutuvenevertailu käynnistyi torstaina ja jatkuu lauantaihin. Testipaikka on Saimaaseen kuuluvan Luonterin Keljunlahdella, Mikkelin Anttolassa. Vieressä on Keljunniemi ja lähellä Murhalampi, mutta mitään kovin keljua ei ole silti vielä tapahtunut.

Soutuveneiden kysyntä on kasvanut tänä vuonna rajusti, ainakin osittain koronaviruksen lisäämän mökkeilyinnostuksen vuoksi. Vertailulle on siis suuri tarve, edellisestä on jo yli kymmenen vuotta.

Mukana vertailussa on viisi suosittua soutuvenettä: Terhi Saiman Solar, Suvi 465, Suomi 480, Päijän 471 ja Veto 5.

Veneistä testataan esimerkiksi soudettavuutta ja vakautta sekä soveltuvuutta erilaisiin käyttötarkoituksiin. Kaikkien nopeus ja ajettavuus testaan myös tehokkaalla sähköperämoottorilla. Vertailutesti ilmestyy Veneen heinäkuun numerossa.

Yksi soutuveneen olennaisista ominaisuuksista on vakaus, kiikkerästä veneestä putoaa helposti järveen.

Jos niin käy, oheinen video näyttää, miten nuori kiipeilijänainen Vivi Staffans ja vanha veneilijämies onnistuvat kipuamaan vedestä takaisin soutuveneeseen.

X