Jutut

Myrsky siirsi Ari Huuselan kauden aloituskisaa Ranskassa

Ari Huuselan kauden avauskisan lähtöä siirrettiin. Huusela itse ennusti kisaorganisaation siirtopäätöksen jo viikonloppuna.

09.05.2019

KirjoittajaJoonas Gustavsson

Yksinpurjehtija Ari Huuselan kauden ensimmäisen kilpailun startti viivästyy vuorokaudella huomenna Ranskaan iskevän myrskyn takia.

Bermudes 1000 Race on Imoca-maailmanmestaruuskiertueen tämän kauden avauskilpailu. Kyseessä on 2 000 merimailia pitkä yksinpurjehdus, jossa kierretään Azorit. Kisa starttaa Bretagnen Douarnenezista ja tulee maaliin Brestiin.

Huusela ennusti kisaorganisaation päätöksen jo viikonloppuna Yksinpurjehtijan Matkassa -blogissa.

Kilpailun lähdön piti olla keskiviikkona 8. toukokuuta kello 13, mutta myrskymatalapaineen takia kisaorganisaatio teki 6. toukokuuta päätöksen siirtää se reilulla vuorokaudella torstai-iltapäivään 9. toukokuuta kello 17. Osa veneistä joutui maanantai-iltana siirtymään suojasatamiin muualle, kuten Brestiin.

”Tiedossa on stressaava kisa, sillä tämä on kauden ensimmäinen ja kelit ottavat taas koville. Kisaorganisaatio tulee vahvistamaan lopullisen reitin vielä, mutta en ole kuullut puhuttavan muutosaikeista. Ensin suunnataan Irlannin edustalle ja sieltä sitten Azoreille ja takaisin, non-stop”, kertoo Huusela.

”Ajoin Route Du Rhumissa edellisen purjekerran loppuun, joten nyt käytössä on seuraava. Myös tuulimittarit, jotka häipyivät maston topista viime kisan myrskyissä, on uusittu. Lisäksi Ariel2:n satelliittipuhelinjärjestelmää on päivitetty”, Huusela sanoo.

Kilpailuun on starttaamassa 17 Imoca-kipparia kuudesta eri maasta. Ensimmäisiä odotetaan maaliin 16. toukokuuta.

X